Киев се възмути от дискриминация на украинчета в Свети Влас

OFFNews 27 юли 2014 в 19:49 5098 9

Снимка Burgasnews

Киев се възмути от дискриминация на украинчета в Свети Влас

Външното министерство на Украйна се възмути от ръководителя на аниматори в летния лагер „Мистрал“ в Свети Влас, който дискриминирал украинчетата в лагера.

Позовавайки се на очевидци и разкази на роднини на децата, министерството твърди, че отговорникът на аниматорите Игор Абесинов забранил на децата да носят украински флагове и традиционни символи.

Децата от украинската група пристигнали в Свети Влас облечени в национални носии. Абесинов обаче ги накарал да свалят носиите и ги предупредил да говорят и пеят на руски или английски език, защото в противен случай ги глоби по 125 евро.

Тези действия на Абесинов не са нищо друго, освен морално издевателство над украинските деца заради демонстративната проява на неуважение към украинската национална символика, пишат от Киев на интернет страницата на министерството.

На място е пристигнал и украински консул, който да съдейства на децата.

По законите на нашия лагер е забранено да се използва руска и украинска символика, може да се използва само българска, обясни пред украински медии Абесинов.

От Министерството на външните работи обясниха, че има получена нота от украинското външно министерство и посочиха, че са предприети действия за изясняване на случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!