Кауфланд преработи проекта си за Халите, ще възстанови оригиналния фонтан

OFFNews 12 октомври 2021 в 13:51 2707 0

Снимка Архив

Обликът на Централните хали в София ще се запази като паметник на културата с национално значение. Компанията "Кауфланд България" е преработила проекта си за реконструкция на сградата, като в него са включени всички препоръки и допълнителни изисквания, съобщиха днес Тодор Левенов, ръководител направление "Нови проекти и модернизации" и Асен Костадинов, проектов ръководител "Строителство", съобщи БТА. 

Ще се стремим към създаване на усещане за градски пазар, за пазаруване в градска среда, увериха от компанията. Проектът трябва да бъде одобрен от Министерството на културата и от Националния институт за недвижимо културно наследство. 

Инвестицията в проекта е 50 милиона лева, а срокът за изпълнение ще бъде шест-седем месеца след получаване на всички разрешения. 

С новия проект ще се увеличат местата за паркиране от 65 на 77. Входовете в сградата за граждани остават същите. Входът откъм ул. "Георг Вашингтон" ще бъде служебен и ще се ползва при евентуална евакуация. На мястото на зазидания сега вход от страна на ул. "Екзарх Йосиф" ще има стъклена витрина. Ще бъдат запазени фасадите на Халите, тротоарите и градинките в района. 

Ще се възстанови оригиналният фонтан на Халите, обявиха от "Кауфланд България". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews