Кариерен форум за хора с увреждания се проведе в София

ОFFNews 17 април 2019 в 09:31 2338 0

Агенцията по заетостта представи услугите си за уязвимите групи на пазара на труда на кариерен форум за хора с различни възможности „Равенството значи повече”. Събитието под патронажа на президента на Република България Румен Радев и Столична община си постави за цел да събере на едно място представители на отговорния бизнес с хора с различни по вид и степен увреждания, защото те имат огромна мотивация и желание за развитие, имат умения, както и могат да се справят отлично с дейността си, стига тя да е достъпна за тях.

Повече от 200 заинтересовани посетители се запознаха с възможностите за работа с посредничеството на Агенцията по заетостта. Главният директор на главна дирекция „Услуги по заетостта” Кремена Калчева разясни на участващите във форума подкрепата, която могат да получат в бюрата по труда чрез специализираните услуги за преодоляване на пречките при намирането на подходяща работа.

На присъстващите работодатели пък бе презентирана политиката за насърчаване на заетостта на хората с увреждания чрез субсидиране на работни места и обучения от държавния бюджет и Европейския социален фонд. И двете групи присъстващи получиха подробна информация относно финансовите параметри за 2019 г. и начините за включване в програми и мерки, насочени към обучения и заетост на хората с увреждания, както и отговори на множество въпроси, свързани с квалификацията, преквалификацията и различните услуги, предоставяни от бюрата по труда.

На специално организирания щанд на Агенцията по заетостта кариерни консултанти предоставиха индивидуална консултация на над 50 търсещи работа лица и дискутираха с тях конкретни казуси. Експертите раздадоха информационни брошури, представящи по-подробно дейността на Агенцията, и размениха контакти с всички работодатели, участвали в събитието, за евентуално бъдещо сътрудничество.

На форума присъстваха изложители на повече от 20 големи български и международни компании от различни икономически сектори и над 200 кандидати от уязвимите групи на пазара на труда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови