Кампания набира средства за обучение по български език за избягалите от войната у нас украинци

OFFNews 24 декември 2022 в 14:14 2691 0

Снимка Сдружение „Българската задруга“

"Български език за 3 месеца" е образователна кампания, чиято цел е набирането на средства в помощ на украинците, които се опитват да се справят в България и за целта е необходимо да научат родния ни език.

С даренията ще се подпомогне провеждането на курсове по български в академия "Никола Тесла", които започват на 4 януари 2023 г. и ще продължат до края на март.

Досега уроците са се финансирали изцяло от дарения, включително от украинската общност.

Бягащи от войната украинци вече девети месец учат български език в школата. През курсовете са минали повече от 750 души.

Стремежът на организаторите на инициативата е бягащите от войната хора да се адаптират по-лесно в страната ни и да се включат пълноценно в общия ни живот. Убедени са, че те могат да допринесат много със своите професии и енергия за общото ни развитие.

„Боря се да ги видя отново независими. Независими от мен, независими от всички нас, които обръщаме света си, за да им помогнем“, казва съоснователката на академия „Никола Тесла“ д-р Валентина Иванова. Тя споделя, че в това начинание се преплитат много човешки съдби, има много болка и радост, както и удовлетворение, когато учениците ти намират думите да изразят себе си, да покажат знанията и възможностите си на български език.

Дарения се приемат с огромна благодарност на място, онлайн по сметката на Сдружение „Българската задруга“:

BG04STSA93000029082364

и в Platformata.bg – кампания „Български език за 3 месеца за украинци“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!