Калоян Паргов: Спасихме 36 милиона лева за Столичния автотранспорт

OFFNews 18 май 2017 в 19:05 2433 0

Над 36 милиона лева приходи ще влязат в Столичния автотранспорт след отхвърлянето на доклада за удължаване на концесионния договор на фирма „Карат С“. Те ще спомогнат за закупуване на нови автобуси. Това каза лидерът на БСП – София и председател на социалистите в СОС Калоян Паргов, след сесията на Столичния общински съвет, на която предложението за удължаване с още две години на договора с „Карат С“ беше отхвърлено от съветниците.

„Предложението беше обяснено с факта, че общината е в невъзможност да закупи навреме нови автобуси за Столичния автотранспорт и да гарантира осъществяването на обществения превоз. Това щеше да е поредният подарък на управляващите в Столична община към благодетелите на ГЕРБ - така, както беше направено в предизборната кампания. Всички помним как през март подариха на “Юнион Ивкони“ междуградските превози за сметка на протеста на „Карат С“ тогава. А сега имаха намерение да компенсират Миролюб Столарски като му удължат договора за още две години. Тази идея обаче беше съшита с бели конци. И най-вече – щеше да ощети Столична община. Тук обаче е важен друг въпрос – кой носи отговорност за забавените поръчки? Нима не знаеха, че през 2017 година изтича този договор, за да може навреме да направят поръчките, с които да закупят нови екологични автобуси на природен газ или метан?“, каза Паргов.

Калоян Паргов поиска отговор на въпроса кой носи отговорност за липсата на компетентност на администрацията в Столична община.

„Ако е кметът – да си каже, ако са я подвели – да посочи лицата и да ги накаже. Но не може администрацията в Столична община да продължава да буксува и да си играе с милиони софиянци“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!