Как изглежда отвътре къщата на стрелеца от Лясковец

OFFNews Последна промяна на 18 април 2014 в 19:50 10296 3

Стая от жилището на стрелеца от Лясковец. Снимка: Дарик.
Стая от жилището на стрелеца от Лясковец. Снимка: Дарик.

Стефанка Савова, майката на Петко Савов, който уби една и рани три барети на 14 март по време на опит за арестуването му, допусна журналисти в къщата им в Лясковец, информира Дарик.

Преди да влезе в сградата всеки един от репортерите е подписал споразумение със Стефанка Савова, за което е настоявал нейният адвокат – Виктор Костов.

Той коментира, че датата, на която са поканени представителите на медиите – Разпети петък, няма религиозно послание, а клиентката му иска да се върне възможно най-скоро да живее в жилището си.

Според него обаче вътрешността на дома е „символ на разрухата - не само на едно домакинство и един живот, но и на цялата нация".

„Жилището е в ужасно състояние, ще видите разрухата вътре и последиците от стрелбата. Става ясно от пръв поглед, че тук се е разразила трагедия. В това жилище не може да се живее, не само заради разрухата, но и заради сериозната емоционална натовареност, която всеки един елемент от жилището носи", изрази мнение адвокат Костов.

Журналистите, юристът и 76-годишната жена влязоха в жилището на първия етаж на ул. "Капитан дядо Никола" по стълба през терасата. Причината е, че - по думите на Стефанка Савова - патроните на входните врати са разбити и е невъзможно да бъдат отворени.

Стая от жилището на стрелеца от Лясковец. Снимка: Дарик радио

Много от прозорците също са счупени, а стените са белязани от куршуми.

„Никакви средства нямам за ремонта, ще търся. Ако има кой да ремонтира - още по-хубаво, ако не - ще търся дърводелец утре, за да види прозорците", жалва се Савова.

Разговорите на репортерите с майката на стрелеца от Лясковец са били моментално спирани от Костов, който е обяснил тези си действия като опит да предотврати разпространяването на спекулативна информация.

Адвокатът също така поиска прекратяване на делото за тройна съдебно-психиатрична експертиза на Стефанка Савова, което ще се гледа отново на 28 април в Районен съд Горна Оряховица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.04 2014 в 19:01

Оффнюз, как да разбирам непускането на мнение за Виктор Костов? Да не би да е проблем това, че става въпрос за луд евангелист и проповядването в евнагелските секти срещу държавността у нас? Или не е удобно, че Мартин Димитров ще излезе на повърхността?

18.04 2014 в 22:27

... ей тоя, дет ми е "цъкнал" минус ме извади от "обущата"... след Великден палвам чергата ма Омбудсмана и ще я изровиме тая "история"... да, да... ще я Изровиме!
Предизборно!

... хахахахахахахаха

18.04 2014 в 20:31

... а Пешето медиите го обявиха като бивш(колко типично) бизнесмен, в което не се съмнявам... но ясно се разбира какво му е причинила, т.н. демократична, по места, власт...

... и, кой ще се изТъпани да обясни, от де взеха оправдание за "акцията"... някой пратил ли му е барем служебна беляШка да се яви на проверочен за оръжието... или каквото е там по протокол... А????

... къде е тази ОФИЦИАЛНА кореспонденция,
другаре пъдаре...

... хахахахахахахахаха