Възможно ли е водата да стане храна и какво я променя? Платформата "Активни потребители" и докторът по молекулярна биология Сергей Иванов обясняват как става това в експеримент.
Във видео д-р Иванов посочва, че това е възможно с помощта на гуми - т.нар. Е-та.
"Някои от гумите (Е-тата) са природни вещества, други са просто химия. Те са доста разпространени в индустрията, но хората не ги знаят, защото не ги използват в кухнята", казва той.
Д-р Иванов дава пример със салата "Снежанка", в която има няколко сгъстители, правещи я кремообразна. "Има много гуми в сладоледите, например, в сосовете и в още много други продукти".
Той прави и експеримент с гума гуар и модифицирана целулоза - бели прахове без вкус и мирис. Иванов поставя различни количества от сгъстителите във вода, като след 10 минути смесване водата придобива различни форми - гелообразна или с консистенция на конфитюр.
Той препоръчва хората да сгъстяват с по-традиционни рецепти - изберете да се потрудите малко повече, вместо да използвате гумите. По-здравословно е, съветва д-р Сергей Иванов.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
12636
1
07.06 2023 в 15:09
Да, показан е интересен експеримент, но изводите от него са единствено, че въпросните гуми могат успешно да бъдат използвани като заместители на традиоционни сгъстители. Във видеото не се дават никакви конкретни доказателства за някакви хипотетични вреди върху здравето.
Последни коментари
След открит труп в боклука в Завода за отпадъци: ГЕРБ-СДС иска оставката на шефа
Областният лидер на ДСБ - Бургас премина в ДПС - Пеевски
Идеологът на Путин: Скоро Румъния ще е част от Русия
Областният лидер на ДСБ - Бургас премина в ДПС - Пеевски
Съветници от ПП-ДБ: Столичани може да останат без парно и топла вода по Коледа