Как да съхраняваме копирната хартия, за да запазим нейното качество

OFFNews 16 март 2023 в 16:30 702 0

хартия

Снимка pixabay

Копирна хартия

За постигането на ефективност при изпълнение на работните задачи, както и за съхранение на пособията, използвани в офиса, като техника и консумативи, в максимално изрядно състояние, трябва да се полагат определени грижи.

Независимо дали работите с бяла или рециклирана копирна хартия, във формат A4, A5 или друг, тя може да се амортизира още преди да бъде използвана. Ако искате да притежавате качествена копирна хартия, която не задръства принтера и отпечатва данни безупречно, е препоръчително да бъде съхранявана по определен начин, споделят от OK Office.

Важни характеристики, които касаят качеството на копирната хартия?

За да бъдете сигурни, че закупувате висококачествени канцеларски материали, е важно да обърнете внимание на характеристиките, които избрания от вас модел притежава. На първо място, вижте класа. В зависимост от качеството, ще откриете клас A+, A, B, C, C+, като последните са най-нискокачествени. За да съхраните принтера си, винаги залагайте на първокласни изработки.

Друга характеристика, на която да обърнете внимание, е грамажът. Тя показва плътността, тежестта, издръжливостта.

Важно е да избирате качествен артикул, който да съхранявате по подходящ начин, за да не повреждате частите на принтиращото ви устройство. Тези консумативи, които са нисък клас и имат ниска плътност, предизвикват наслояване на прах върху компонентите на принтера, което може да причини повреда.

За да бъдете сигурни, че получавате висококачествени канцеларски материали, се доверете на оторизирани онлайн или физически магазини.

Как да съхранявате копирната хартия, за да запази качеството си?

Има няколко основни съвета, които специалистите от OK Office съветват да спазвате, за да запазите свойствата на канцеларските материали, а именно:

  • правилно е да съхранявате копирната хартия за принтер в оригиналния си пакет;
  • на етикета можете да откриете повече инструкции за съхранение, посочени от производителя. Подходящият температурен диапазон е между 18 и 24 градуса;
  • важно е да не държите пакетите на пода, още повече в отворено състояние. Позиционирайте на рафтове;
  • не вадете листовете преди да ги използвате или поставите в принтера, за да избегнете овлажняването им;
  • внимавайте с влажността в помещението. Ако е по-висока от 40 %, това може да повлияе върху качеството на печата на по-късен етап;
  • листовете с по-голяма дебелина трябва да бъдат извадени от 24 до 48 часа преди използване;
  • дръжте пакетите в същото помещение, в което се намира и самият принтер. По този начин, няма да има несъответствие между влажността и температурата, подходящи за печат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки