Как биха гласували българите на референдума в Гърция (резултати от анкетата ни)

OFFNews 06 юли 2015 в 10:02 8100 17

По-голямата част от българите щяха да гласуват с "да" на референдума, ако бяха на мястото на гърците. Това показват резултатите от анкетата на OFFNews. 

В анкетата, която публикувахме на 1 юли ви питахме: Как бихте гласували на референдума в Гърция? За 5 дни са гласували 2364 души. 64,36% или 1545 души биха приели предложенията на кредиторите.  819 човека или 34,64% пък биха отговорили с "не".

Резултатите от референдума в Гърция вече са ясни. 61,31 на сто от гласувалите казаха "Не" на поставените условия, а 38,69 % "да". Вчера вечерта гърците дори отпразнуваха "Не"-то, като на площад Синтагма пред парламента се издигна концертна естрада. 

Очакванията бяха, че ако народът се съгласи да приеме предложението на еврогрупата, финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис, а най-вероятно и цялото правителство, ще подаде оставка. Повечето гърци отговориха отрицателно на референдума - нещо, към което многократно призоваваше премиерът Ципрас. Въпреки това обаче по-рано тази сутрин Варуфакис ни изненада и  подаде оставка

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!