Йовчев пратил шефа на КАТ в резерва, катастрофите в София скочили

Юлиан Христов Последна промяна на 21 март 2014 в 14:43 1895 7

Леките катастрофи в София от началото на годината са скочили, а броят на ранените е с 18 повече. Това отчете на пресконференция бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев, който повече от месец е безработен.

С решение на вътрешния министър Цветлин Йовчев той е изпратен в резерва на МВР на 20 декември, а през февруари сам е подал искане за напускане.

Според Милчев политиката в МВР от години е такава, че професионалистите в системата не се използват пълноценно и често остават встрани. Той отчете високи резултати, докато оглавявал столичната Пътна полиция и дори отправи „приятелска“ забележка към доскорошния си заместник и понастоящем изпълняващ длъжността началник на отдел „Пътна полиция“ Иво Писанов. Милчев каза, че от два месеца не вижда зелени вълни на кръстовищата и липса на проверки по т.нар. „широкообхватен метод“.

Милчев обясни още, че няколко седмици преди да бъде пратен в резерва, КАТ издали фиш за 100 лв. на вътрешния министър за превишена скорост. По думите му, след като камери в София щракнали колата на Йовчев, служителка от видеонаблюдението му докладвала като попитала какво да прави.

Милчев казал, че трябва да се спазва законът и трябва да бъде издаден фиш. След като фишът е изпратен на министъра, известно време той се върнал отново в КАТ по незнайни причини. В крайна сметка задължението на министъра било платено от служител на Пътна полиция. Милчев обясни, че това може да е станало с пари на министъра, но не е ясно защо фишът е бил в „оборот“ из коридорите на МВР.

Малко преди да бъде пратен в резерва срещу Милчев били направени 28 проверки по анонимни сигнали. Някои от тях касаели негови срещи с политици като Петър Курумбашев, Вежди Рашидов и Жельо Желев.

Милчев обясни, че иска оставката на вътрешния министър, защото не прави нищо срещу корупцията в системата. „В изказванията му колко пъти сте чули думата „корупция“?, попита Милчев. На въпрос защо по-рано не е повдигал този въпрос, докато е бил още в КАТ, той обясни, че не му е давана възможност и даде за пример две провалени интервюта, в които пръст имало МВР.

Ексшефът на КАТ-София обясни, че по негово време е имало 16 дисциплинарни уволнения на полицаи, уличени в корупция.

Понастоящем Милчев е инициатор на Гражданска академия, която ще работи в сферата на сигурността по пътищата. Част от нея са вече няколко утвърдени неправителствени организации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.03 2014 в 09:30

ГЛАДНИ СМЕ И ЗАТОВА ПРОТЕСТИРАМЕ И СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ СРЕШУ ШЕФА ЖАЛКО ЧЕ СМЕ МАЛКО НО ДА СИ РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА КОРУПЦИЯ В ИНСТИТУЦИЯ Е СЛОЖНО ВАЖНО И ОПАСНО , ТАКА ЧЕ ТЕЗИ КОИТО РАБОТЯТ И СЕ ПОТЯТ ЩЕ МЪЛЧАТ И НЯМА ДА НИ ГЪЛЧАТ.А ЗА ФИША НА ГЛАВНИЯ КОЛКО Е ЛЕСНО БЕЗ ДА ГО РАЗХОЖДАШ ДА РЕШИШ ВЪПРОСА С ХИМИКАЛКА ПРОСТА .ДВЕ ГОДИНИ ПИСАХМЕ ЗА НАШИТЕ АФЕРИ КАТО НАБЕДИМ ШЕФА ЗА ДА ГО ПОБЕДИМ . НО ЛЪЖИТЕ НЕ МИНАВАТ

23.03 2014 в 09:22

ГЛАДНИ СМЕ И ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ НАЧАЛНИКА НО ЖАЛКО ЧЕ СМЕ МАЛКО ТИЯ ДЕТО ПРЕКАЛЯВАМЕ ЗА СМЕТКА НА ТИЯ ДЕТО РАБОТЯТ И СЕ ПОТЯТ . ЕЕЕЕ ТАКА ДА СИ РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА КОРУПЦИЯТА В СИСТЕМАТА Е СЛОЖНО НО ВАЖНО И ОПАСНО НО НЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ И СИЛНО ЩЕ КРЕЩИМ ПРАВДАТА ДА ЗАГЛУШИМ ЖИВОТА ДА СИ ПОДОБРИМ . ИМАМЕ СИ ДОБРА ЕКСПЕРТИЗА И НА ПРАКТИКА ЩЕ Я ПОДОБРИМ И ВСИЧКО ЩЕ ПОБЕДИМ КАТО НАЧАЛНИКА НАБЕДИМ . ЛОШО ЧЕ СМЕ КАТО ГЛАДНО КУЧЕ И МНОГО СИЛНО ЛАЕМ СРЕЩУ ПРАВДАТА - НИЩО ЧЕ ЗНАЕМ ЧЕ Е НЕРЕДНО АМА НАЛИ ЗА НАС НЕ Е ВРЕДНО . ЗА ФИША НА ШЕФА КОЛКО Е ЛЕСНО И ПРОСТО БЕЗ ДА ГО РАЗХОЖДАШ С ХИМИКАЛКА ЩЕ РЕШИШ ВЪПРОСА

21.03 2014 в 15:30

Ето защо мобилните камери станаха незаконни. :)

Крушата си имала опашка.

Определено тези камери имаха много дисциплиниращ ефект, като ги махнаха и пак малумниците карат като бясни. Така, че като нищо в момента катастрофите да са се увеличили и то доста.


21.03 2014 в 15:11

ТЕЗИ СА НА ЩАТ ДА ПЛЮВАТ НАЧАЛНИКА НА КАТ ЗАЩО НИ ЕМ ВЪРВИ ДАЛАВЕРАТА ПО ГИШЕТА И КАНАЛИ

21.03 2014 в 15:10

Христофф, от една напикана фуражка ли зависи броя на катастрофите?! Ти вярваш ли си на написаното? Или то заглавието не е твое, квот пуснат от централата...
Ами с фаровете какво стана? И да светят и да не светят - само повод за 50лв глоба.

21.03 2014 в 15:06

ТЕ ТЕЗИ НЯМАТ ПОЧИВЕН ДЕН ЩОМ НЕ ИМ ВЪРВИ ДАЛАВЕРАТА ПО ГИШЕТА И КАНАЛИ ПО ВИНА НА НАЧАЛНИКА ТЕ ПЛЮВАТ ТА ПОВРЪЩАТ АМА НЕ ОТСЕГА ОТ САМОТО НАЧАЛО --- МАЙ 2011 ТЕ СА 20 ДУШИ ВЪТРЕ В КАТ И 20 ОТВЪН КАТ И СА ТУК НА ЩАТ ДА ПИШАТ СРЕЩУ МИЛЧЕВ . ТЕ СА ДОНОСНИЦИ АГЕНТИ СЕГА ЩЕ СТАНАТ НА МИНИСТЪРА ЩЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ И ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ СРЕЩУ ТЯХ КОИТО ГИ КРИТИКУВАТ .ТРУДНО Е ЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ РАК

21.03 2014 в 14:53

Приказки от 1001 нощ