Избраха ръководството на НИЕ (Национално сдружение „Инициатива Единение“)

OFFNews 11 септември 2020 в 16:24 3417 0

Съветът на учредителите и управителният съвет на Националното сдружение за Единение, почетоха паметта на досегашния председател и инициатор на движението акад. Стефан Воденичаров и избраха ново ръководство. За съпредседатели на Националното движение бяха избрани член кор. проф. д-р Стефан Хаджитодоров (изявен специалист по математическо моделиране и информационни системи и ръководител на Центъра за изследване на националната сигурност и отбраната ЦИНСО - БАН) и г-н Бранимир Ботев (президент Българската секция на Европейската лига за икономическо сътрудничество E.L.E.C. и директор на Европейския институт за стратегии и анализи EISA).

Управителният съвет на сдружението беше разширен от 5 на 7 члена. От него по собствено желание се оттеглят предприемачът г-н Красимир Дачев и г-жа Цвета Маркова, дългогодишен председател на Комисията по защита на информацията.

Национално сдружение „Инициатива Единение“ официално бе учредено в началото на 2018 г., но по същество развиваше своята дейност от 2015, когато екип от български учени и анализатори, по инициатива на акад. Стефан Воденичаров започнаха да подготвят и издават годишни доклади за състоянието на държавата и българското общество, и призоваваха за формиране на национални цели и приоритети, около които да се обедини нацията, независимо от партийните и политически различия. Годишните доклади на НИЕ предизвикаха широк отзвук и изнесените в тях данни и изводи бяха обект на задълбочено обсъждане в научните среди и в медиите. Национално сдружение „Инициатива Единение“ вече е подкрепено от 47 национално представени организации, между които Съюза на учените, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Журналисти без граници, Съюз на патриотичните сили „Защита“, Съвета на религиозните общности, Инициативен комитет за национално помирените и единение, Сдружение „Европейски форум“, Съюз на тракийските дружества, Национален съюз на земеделските кооперации, Асоциация на военните разузнавачи и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови