Ивендър Холифийлд в бежанския лагер в Харманли

OFFNews Последна промяна на 10 ноември 2013 в 18:23 4432 5

Ивендър Холифийлд
Ивендър Холифийлд

Четирикратният световен шампион по бокс Ивендър Холифийлд и милиардерът Янк Бари посетиха днес бежанския център в Харманли.

Двете звезди от световна величина започнаха акцията в помощ на бежанците у нас. По време на посещението си двамата изведоха две семейства, които заедно с още няколко бежански фамилии те ще бъдат настанени в хотел в Банкя, нает от фондацията на Бари, съобщи БНТ.

 Ивендър Холифийлд и Янк Бари пристигнаха в лагера в Харманли преди обед и бързо се превърнаха в атракция за бежанците. Канадският милиардер непрекъснато доставя помощи и храни в лагерите. Той е готов да наеме още няколко хотела, за да настанява бежанци.

 "Това не е български проблем и България не е създала тази ситуация. Страната ви се опитва да помогне, въпреки че е бедна. Ние сме тук, защото аз имам сантимент към България. През Втората световна война България е спасила много евреи, а аз съм евреин. Затова съм тук - да спасявам бежанците", сподели Янк Бари, цитиран от БНТ.

Ивендър Холифийлд на свой ред сподели, че иска да даде пример и на други хора да помагат.  "Аз самият съм израснал в бедност и без помощта на хората нямаше да съм това, което съм. Когато бях на 8 години ми казаха, че ще стана като Мохамед Али, а най-важното за него е това, което е направил за хората, така че се радвам, че мога да помагам", разказа Холифийлд.

 "Много сме щастливи, благодарим за всичко", казаха хората, които вече няма да живеят в бежанския център благодарение на Холифийлд и Бари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2013 в 11:01

И това момко на кого го казваш, така прочувствено, все едно някой от нас е финансирал арабските движения.
Първо няма хубава революция никъде по света, това е най-страшното положение, историята учи ама трябва да се чете. Второ, за да има революция значи положението е било много зле още преди това. Трето, бежанци винаги има, и ще има докато населението на земята расте, а глада и конфликтите се увеличават. Четвърто, точно така това ще продължава, добре дошли в реалния свят, въпреки че се оплаквате от люлката, има и много други, които живеят по-зле и се надяват да се спасят, като дойдат тук откъдето повечето от вас се надяват да избягат.
На някои дори ще им провърви повече от много от тукашните неудачници, и след 20 години децата им ще се притесняват като теб сега, да не би да дойдат други имигранти.

10.11 2013 в 22:33

Абе насила ли ги накарахме да дойдат, че чак и недоволни. Много ни промиха мозъците, ама сами сме си виновни, че вярваме. Навсякъде революциите в арабския свят не доведоха до нищо добро. Всичко което се промени бе в отрицателна посока - навсякъде цари хаос и беззаконие, а исляма стана по радикален отвсякога, ха да ви е честито.

10.11 2013 в 21:55

Може да сравните как различните вестници предават новината:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2430191

“Казвам се Маналей и съм от Афганистан. Тук съм от 7 дни. Условията са ужасни. Полицията се държи с нас нечовешки и потъпква основните ни граждански права. Защо ни пускат в България, като не ни искат?”, обърна се млада жена към Бари.

“На тези, които не разбират какво прави България за тях, мога да кажа само едно: “Ако не ви харесва тук - вървете си! Върнете се там, откъдето сте тръгнали, щом сте били толкова щастливи преди. България е от малкото държави, които не е затворила границите си за бежанци!”, допълни той.

10.11 2013 в 21:41

Ей, малоумник, какъв софиянец си ти бе, довлякъл си се в София незнайно откъде. Пиян ли си или дрогиран, че пишеш с краката си, нямаш и грам мозък. Такива като теб трябва да ги унищожават още в зародиш, да не мърсят света с присъствието си. Ти дал ли си на някой беден човек нещо - хляб, монета или поне цигара, че ще критикуваш хора, които проявяват милосърдие? Простак и педерас сплескан, да ти се случи и на теб същото като на тези хора, бежанците, но никой да не ти помогне, нещастна гнидо.

10.11 2013 в 20:42

е то геннтото и политическото инженерство в колониите минава и през отъркване в шсевдоблясъка на метрополията, още един убавец за изхранване, само дето цру и нпо-тата можеха за 60-70те хиляди които са платили на малоумният боксьор, можеха да нахрабят някое дете изгонено от Сирия заради тяхната война, предизвикана от тях и натресена на нса - заврете си го на едно място, цункайте джиджи, цеца и боко, знам, че ги обичате, оти ви плащат - бездарници и продажници - това сте!