Ивендър Холифийлд в бежанския лагер в Харманли

OFFNews 10 ноември 2013 в 18:23 5438 5

Ивендър Холифийлд
Ивендър Холифийлд

Четирикратният световен шампион по бокс Ивендър Холифийлд и милиардерът Янк Бари посетиха днес бежанския център в Харманли.

Двете звезди от световна величина започнаха акцията в помощ на бежанците у нас. По време на посещението си двамата изведоха две семейства, които заедно с още няколко бежански фамилии те ще бъдат настанени в хотел в Банкя, нает от фондацията на Бари, съобщи БНТ.

 Ивендър Холифийлд и Янк Бари пристигнаха в лагера в Харманли преди обед и бързо се превърнаха в атракция за бежанците. Канадският милиардер непрекъснато доставя помощи и храни в лагерите. Той е готов да наеме още няколко хотела, за да настанява бежанци.

 "Това не е български проблем и България не е създала тази ситуация. Страната ви се опитва да помогне, въпреки че е бедна. Ние сме тук, защото аз имам сантимент към България. През Втората световна война България е спасила много евреи, а аз съм евреин. Затова съм тук - да спасявам бежанците", сподели Янк Бари, цитиран от БНТ.

Ивендър Холифийлд на свой ред сподели, че иска да даде пример и на други хора да помагат.  "Аз самият съм израснал в бедност и без помощта на хората нямаше да съм това, което съм. Когато бях на 8 години ми казаха, че ще стана като Мохамед Али, а най-важното за него е това, което е направил за хората, така че се радвам, че мога да помагам", разказа Холифийлд.

 "Много сме щастливи, благодарим за всичко", казаха хората, които вече няма да живеят в бежанския център благодарение на Холифийлд и Бари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови