Историческият факултет иска наказание "забележка" за пияните професори

OFFNews 03 декември 2013 в 16:25 3706 5

 

Историческият факултет на Софийския университет поиска най-лекото дисциплинарно наказание - "забележка", за проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев, снимани в нетрезво състояние в Ректората на СУ от Ранобудните студенти.

Окончателното решение какво да бъде наказанието ще вземе Ректорският съвет на СУ.

В съобщение, публикувано на сайта на Университета, се казва: 

По повод на случилото се в Историческия факултет в нощта на 26 срещу 27 ноември 2013 г. и разпространения в медиите от групата студенти, окупирали Ректората на СУ видеоклип, Деканското ръководство поиска писмени обяснения от проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев. Същите бяха депозирани.

Свои становища дадоха катедра „Археология“, Факултетният студентски съвет, проф. д-р Искра Баева и проф. д-р Евгения Калинова.

На свое заседание, проведено на 3 декември 2013 г., Деканският съвет на Историческия факултет се запозна с всички представени писмени становища и мнения. Като отчитаме характера на провинението, но съобразявайки се с начина на неговото преекспониране в публичното пространство и обстоятелството, че двамата преподаватели нямат налагани досега административни наказания, предлагаме на Ректорското ръководство те да бъдат наказани в съответствие с Правилника на Софийския университет със „Забележка“ (чл. 128 от ПУД на СУ).

Повдигнатият от авторите на видеоклипа въпрос за т.нар. режим на окупация поставя логично проблема за неговата същност и срок на действие. Затова предлагаме да се организира общоуниверситетско допитване относно продължаването на окупацията на Ректората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови