Историческият факултет иска наказание "забележка" за пияните професори

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2013 в 16:25 3089 5

 

Историческият факултет на Софийския университет поиска най-лекото дисциплинарно наказание - "забележка", за проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев, снимани в нетрезво състояние в Ректората на СУ от Ранобудните студенти.

Окончателното решение какво да бъде наказанието ще вземе Ректорският съвет на СУ.

В съобщение, публикувано на сайта на Университета, се казва: 

По повод на случилото се в Историческия факултет в нощта на 26 срещу 27 ноември 2013 г. и разпространения в медиите от групата студенти, окупирали Ректората на СУ видеоклип, Деканското ръководство поиска писмени обяснения от проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев. Същите бяха депозирани.

Свои становища дадоха катедра „Археология“, Факултетният студентски съвет, проф. д-р Искра Баева и проф. д-р Евгения Калинова.

На свое заседание, проведено на 3 декември 2013 г., Деканският съвет на Историческия факултет се запозна с всички представени писмени становища и мнения. Като отчитаме характера на провинението, но съобразявайки се с начина на неговото преекспониране в публичното пространство и обстоятелството, че двамата преподаватели нямат налагани досега административни наказания, предлагаме на Ректорското ръководство те да бъдат наказани в съответствие с Правилника на Софийския университет със „Забележка“ (чл. 128 от ПУД на СУ).

Повдигнатият от авторите на видеоклипа въпрос за т.нар. режим на окупация поставя логично проблема за неговата същност и срок на действие. Затова предлагаме да се организира общоуниверситетско допитване относно продължаването на окупацията на Ректората.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2013 в 17:32

Две цингета си говорят:
– Ма чичко Фелацето се за патката ме фаща и вика дай, дай да видя колко е порасла. И я лапа, и брише, брише-е, с език брише, ма голем, много голем. Как го турга в остата си, ми не знам. Вчера ден чичо Местан от Турската маала вика на онаа кукурона от Бесепето маала: не кудкудекай Мая-я, не кудкудекай, ша ти го тургам в остата щото, ма не ти е езикъ такъф, изизкан, кат на майстор Фелацето, от мен да го знаеш..
Пък другото цинге вика:
– Ъ-ъ, не му е изизкан. Акъдемички му е. На тоа митинг, дет докарваа много от наш‘те с вагони и рейсове отдалеч, ма не толкоа далеч кат Франсиа де, по-наблизо, добрия болен чичо Волен му вика: айде бе, де са губиш моето акъдемичко езиче, донесе ли плаката*?
И добавя:
– Ма що му вика езиче, кат си е език, голем, ма много голем. Как го турга в остата си, ми и аз не знам.

*За този плакат става дума.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/576635_10202514840014171_1228955957_n.jpg
(Михаил Георгиев (а.к.а. майстор,професор, акад. Балкански и Византиец, вече и като чичко Фелацето или щастливия атакист- по циганските махали) – майстор Фелацио (прякор от младежките му години) минава покрай обслужен преди малко от него коалиционен партньор, който обаче се прави на ударен, понеже, защото, естествено... познахте- не си е платил за свирката на майстора от АТАКА).

03.12 2013 в 17:22

Много "забележки" съм правил на пияндето Драганов, но полза никаква! ОСТАВКА!!!

03.12 2013 в 16:45

АУУ, КАКВО СТРАШНО НАКАЗАНИЕ. ГОРКИТЕ ПРОФЕСОРИ СЕГА ЩА СЕ ПРОПИЯТ ОТ МЪКА.

03.12 2013 в 16:42

Катедра „Археология“, Факултетният студентски съвет, проф. д-р Искра Баева, проф. д-р Евгения Калинова и Деканският съвет на Историческия факултет дружно ще се почерпят в секретен кабинет. Предложените за наказание да носят каквото преценят, но поне 1 кашон, да има и мезе!

03.12 2013 в 16:41

Бих искал да чуя професор Драганов да се извини, ама надали...