Искров с охрана от НСО от три седмици, Пеевски - скоро

Юлиан Христов 16 юли 2014 в 15:34 3886 3

Снимка Юлиан Христов

Има петима души, сред тях и депутати, за които има заплаха за сигурността и им е назначена охрана. Сред тях е и управителят на БНБ Иван Искров.

Това каза пред журналисти новият началник на НСО Ангел Антонов.

По думите му охраната на Искров е от три седмици.

Има комплекс от неща, които са се случили и затова сме предприели тези действия, каза Антонов.

По думите му депутатът Делян Пеевски е отказал охрана. В момента тече процедура и Пеевски вероятно ще има такава охрана съвсем скоро.

Относно бъдещи съкращения в службата новият директор на НСО обясни, че се прави анализ.

Гардовете не могат да очакват скоро увеличение на заплатите, стана ясно още от думите на Антонов. Той коментира, че повишението на възнаграждението на служителите му е деликатен въпрос, но поясни, че е изплатено обезщетението за дрехи, а порционът на гардовете е вдигнат от 60 до 90 лева.

Относно закупуването на нови коли, той каза, че се налага техническо обновление на автопарка на службата. Имаме коли които са на 97 година, които ги сваляме от употреба, обясни Антонов. Ремонтират се и пострадалите коли на службата от последната градушка в столицата. Според него колите на НСО не са прекалено много, с каквото впечатление може би остава обществото, а са напълно достатъчни, за да може службата да изпълнява задълженията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!