Интереси в дърводобива е вероятната причината са побоя над зам.-кмета на Ловеч

OFFNews 10 май 2018 в 12:03 2139 0

Дърводобив вероятно е причината са побоя над зам.-кмета на Ловеч

Интереси в областта на дърводобива е вероятният мотив за побоя на зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев. 

На извънреден брифинг в общината кметът на града Корнелия Маринова е определила атаката срещу колегата ѝ като "грубо посегателство с опит за убийство".

Зам.-кметът беше нападнат тази сутрин малко след 7.00 часа близо до входа на своето жилище. В момента е хоспитализиран с множество счупвания и тежки рани. 

„За жалост някои хора говорят на примитивен език, на езика на насилието. За тях примитивността и дивашкото е водещо начало“, е заявила ловешката кметица, цитирана от пресцентъра на общината.

По думите на Маринова зам.-кметът е "изключително отговорен общински служител". 

"Но очевидно когато си последователен в своите действия, ставаш неудобен за някои хора“, описа ситуацията кметът.

Маринова изтъкна, че органите на реда са реагирали мигновено, продължават следствените дейности и тя вярва, че те ще си свършат работата – да открият и поръчителите, и изпълнителите.

На въпрос кои са нападателите кметът отговори: „Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев. Подали сме два сигнала до прокуратурата за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.- кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на г-н Георгиев“, изрази мнение Корнелия Маринова.

„Ръководството на Община Ловеч е дало дума за спазване на закона, поели сме по пътя на законността и няма да се отклоняваме от него. Това искат и гражданите. Връщане назад няма! Ако някой смята, че така ще ни уплаши, дълбоко е сбъркал“, каза още кметът.

Няма да има никакви промени в празничната програма на 11 май – Ден на Ловеч, стана ясно на брифинга. На него присъстваха още зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови