Имотната мафия изхвърли рок легенда на улицата

Offnews 10 октомври 2014 в 14:09 9274 7

Стоян Стоянов

Имотната мафия изхвърли на улицата и рок легендата Стоян Стоянов. Случаят е още по-неприятен като се има предвид, че пернишкият виртуозен китарист едва оцеля след тежка катастрофа, която сложи край на блестящата му кариера и му докара тежки ментални проблеми. Днес Стоян, който е първият наш музикант, даван по MTV, има непрестанна нужда от помощ, писа пернишкият сайт Perniktoday.net. Нищо обаче не трогнало наглите измамници, които откраднаха жилището му и го оставиха без пукнат грош и покъщнина. Приятели го забелязали да нощува дори на сцената в градския парк. Извергите обаче не спрели дотук, а задигнали дори китарата и музикалното му оборудване. Останалият багаж на Стоян бил изхвърлен, а апартаментът му - препродаден. Само с дрехите на гърба си, музикантът обикаля улиците и се храни благодарение на познати.

Измамата станала преди няколко месеца. Стоян бил подлъган да подпише документи, че продава жилището си срещу обещания, че ще го настанят в квартира и ще му плащат наема. Той е инвалид първа група и приема много силни лекарства. След смъртта на майка му, единствената му роднина е негова първа братовчедка. Той станал лесна мишена за измамниците, които успели да се докопат до нотариалния акт на апартамента му чрез негов „приятел”, който бил често в дома му. При сделката приложили фалшиво медицинско за здравословното му състояние. На всичкото отгоре прибрали и личната му карта и чрез фалшиво пълномощно близо година „приятелят” и неговата майка получавали инвалидната му пенсия. Комшиите на Стоян подали сигнал до прокуратурата и полицията, но полза няма, защото документите са подписани собственоръчно от Стоян.

Негови приятели от рок гилдията търсят начини да му помогнат. Успели са да приберат китарата му и другата техника. Помагат му и други хора, като временно го приютяват. Братовчедка му успяла да блокира тегленето на инвалидната пенсия от измамниците. С проблема са запознати в дирекция “Социално подпомагане”. От там обаче обясняват, че капацитетът на единственото в Перник защитено жилище за настаняване на хора с ментални проблеми е запълнен. От общината не отказват съдействие за общинско жилище, но друг е въпросът доколко подходящ е този вариант за Стоян, защото той не може да се грижи сам за себе си. Затова неговите приятели отправят апел към перничани да помогнат с намирането на една топла стая поне, където Стоян да изкара зимата.

Стоян Стоянов е една от легендите на пернишката рок музика. Сформира някои от най-известните ни банди през 80-те и началото на 90-те като “Флирт” и “Bad city”. Свири с Милена, група “Ера” и Вили Кавалджиев. Няколко години работи в Скандинавия с Фънки. Признат е за един от най-добрите соло китаристи по онова време. Последната му изява пред публика беше на откриването на първата “Китариада” в Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!