Имотната мафия изхвърли рок легенда на улицата

Offnews Последна промяна на 10 октомври 2014 в 14:09 8472 7

Стоян Стоянов

Имотната мафия изхвърли на улицата и рок легендата Стоян Стоянов. Случаят е още по-неприятен като се има предвид, че пернишкият виртуозен китарист едва оцеля след тежка катастрофа, която сложи край на блестящата му кариера и му докара тежки ментални проблеми. Днес Стоян, който е първият наш музикант, даван по MTV, има непрестанна нужда от помощ, писа пернишкият сайт Perniktoday.net. Нищо обаче не трогнало наглите измамници, които откраднаха жилището му и го оставиха без пукнат грош и покъщнина. Приятели го забелязали да нощува дори на сцената в градския парк. Извергите обаче не спрели дотук, а задигнали дори китарата и музикалното му оборудване. Останалият багаж на Стоян бил изхвърлен, а апартаментът му - препродаден. Само с дрехите на гърба си, музикантът обикаля улиците и се храни благодарение на познати.

Измамата станала преди няколко месеца. Стоян бил подлъган да подпише документи, че продава жилището си срещу обещания, че ще го настанят в квартира и ще му плащат наема. Той е инвалид първа група и приема много силни лекарства. След смъртта на майка му, единствената му роднина е негова първа братовчедка. Той станал лесна мишена за измамниците, които успели да се докопат до нотариалния акт на апартамента му чрез негов „приятел”, който бил често в дома му. При сделката приложили фалшиво медицинско за здравословното му състояние. На всичкото отгоре прибрали и личната му карта и чрез фалшиво пълномощно близо година „приятелят” и неговата майка получавали инвалидната му пенсия. Комшиите на Стоян подали сигнал до прокуратурата и полицията, но полза няма, защото документите са подписани собственоръчно от Стоян.

Негови приятели от рок гилдията търсят начини да му помогнат. Успели са да приберат китарата му и другата техника. Помагат му и други хора, като временно го приютяват. Братовчедка му успяла да блокира тегленето на инвалидната пенсия от измамниците. С проблема са запознати в дирекция “Социално подпомагане”. От там обаче обясняват, че капацитетът на единственото в Перник защитено жилище за настаняване на хора с ментални проблеми е запълнен. От общината не отказват съдействие за общинско жилище, но друг е въпросът доколко подходящ е този вариант за Стоян, защото той не може да се грижи сам за себе си. Затова неговите приятели отправят апел към перничани да помогнат с намирането на една топла стая поне, където Стоян да изкара зимата.

Стоян Стоянов е една от легендите на пернишката рок музика. Сформира някои от най-известните ни банди през 80-те и началото на 90-те като “Флирт” и “Bad city”. Свири с Милена, група “Ера” и Вили Кавалджиев. Няколко години работи в Скандинавия с Фънки. Признат е за един от най-добрите соло китаристи по онова време. Последната му изява пред публика беше на откриването на първата “Китариада” в Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 19:02

Driver,

аз адресирах само първата част от мнението ти. Втората част, с която по същество съм съгласен, съзнателно съм пропуснал.

10.10 2014 в 17:06

тотално се побъркаха хората в тая страна. подписването на сделка с измама и под въздействие на лекарства прави сделката унищожаема.нотариусът и другите извършители подлежат и на наказателна отговорност.За обсебването на движимото имущество в жилището да не говорим. И вместо да има организация да се защитят правата на този човек и да се накажат виновните, се организираме да му осигурим друг подслон.Социалните пък не ги интересуват особените потребности на човека, места в приюта-няма.Думи нямам колко неадекватно общество сме!

10.10 2014 в 15:59

Reid,

Не критикувам приятелският жест.
Друга ми беше поантата и затова се учудвам на многобройните минусчета, а именно:

Ако си с професия, която не ти носи популярност, никой не се застъпва за теб.

Талантът не означава, че полагаш повече труд от друг "обикновен" човек.
Напротив - ето според Боряна Бонева има някакъв изход, докато ако не си музикант, и тази възможност няма да я имаш.

Но вестниците не пишат затова. Те дори не са се осмелили да посочат името на фирмата, камо ли да защитят "обикновен" гражданин.

Пък вие пак слагайте минусчета!

10.10 2014 в 15:23

Шофер, може приятелите му да са откупили китарата, ако онези са я пуснали за препродаване. Или по друг начин да са успели да я върнат. Не е толкова важно как, важното е жестът на приятелство от тяхна страна.

Аз друго се питам - институциите ще направят ли нещо или ще очакват нещата да се уталожат от самосебе си? Или приятелите да оправят нещата. Или роднините. Абе, който ще да оправя нещата, нас да не ни занимават, не е в нашия ресор.10.10 2014 в 15:20

та като казвате Фънки- ами ето човек който може да организира голям концерт в помощ на колегата, да съдейства да бъде настатен в дома на артистите. Срамота е при толкова приятели да не се съберат пари за него. А този концерт да бъде предаван по телевизия и там да се разкаже-!!!! за измамата. Това ще е от полза на много възрастни и безпомощни хора, подложени на набези на разни измамници. Няма нищо срамно.

10.10 2014 в 15:03

В първия пасаж: "Извергите обаче не спрели дотук, а задигнали дори китарата и музикалното му оборудване"

В следващия абзац: "Негови приятели от рок гилдията търсят начини да му помогнат. Успели са да приберат китарата му и другата техника"

Кое от двете сега е вярно?

В България има много хора в подобно или по-лошо нещастие, на които пресата не обръща внимание, само защото .... професията им не ги прави популярни.

10.10 2014 в 14:44

... "немам думи"... дали само в Перник, или само на този музикант - човек на изкуството - може да се случи?!
а, на Мик Джагър или на комшията Маккартни да се случи, пък да видим... а то, в БГ, тези хора са... културни бежанци вече...