Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете

Летящият дакел-еднорог Мури на 10-годишната Мира бе избран сред 70 000 предложения от цял свят

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2017 в 15:44 25632 1

Играчка по дизайн на българче ще бъде произведена от ИКЕА.

Летящият дакел-еднорог на 10-годишната Мира от София бе избран сред 70-те хил. предложения от цял свят, изпратени за участие в конкурса "Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели", който се провежда за трета поредна година.

Избраните играчки по рисунки на 10 деца ще се превърнат в лимитирана серия плюшени играчки с кауза и ще се продават в магазините ИКЕА по цял свят.

Българско дете за първи път е финалист в конкурса.

„Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

10-годишната Мира от София

Десетте плюшени герои, сред които има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа, ще бъдат част от благотворителната инициатива „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА през 2017 г.

За всяка продадена играчка в периода на кампанията, Фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“ , каза Мира.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над
140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови