Идват нови снеговалежи

OFFNews 27 декември 2014 в 18:44 15587 1

Идват нови снеговалежи

Валежите от сняг временно ще спрат. В неделя преди обяд времето ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. След това обаче се очаква облачността да се увеличи.

През нощта срещу понеделник отново ще има валежи, които бързо ще обхванат цялата страна. В западните райони ще вали сняг, на изток - дъжд. В Източна България ще духа умерен до силен югозападен вятър. В понеделник валежите ще продължат. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще се усили и с него ще започне да нахлува още студен въздух.

В по-голямата част от страната, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. Само в югоизточните райони ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува снежна покривка.

Днес най-тежка беше обстановката в района на Русе. Снеговалежите там не спряха няколко часа. 

Заради тежката обстановка на места бяха затворени някои проходи, а на други бяха наложени ограничения.

„Котленския проход” ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства над 10 тона. Мярката се въвежда от 16 часа на 28 декември. Водачите на моторни превозни средства над 10 т. могат да използват като алтернативни маршрути „Ришки” проход и Прохода на Републиката.

Затворени за движение на превозни средства над 10 тона са и проходите „Твърдишки” и „Вратник”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков