Ямбол отбеляза националния празник - 3 март

OFFNews 03 март 2019 в 11:13 1565 0

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязан 3 март, Националният празник на Република България. В церемонията по издигане на националния флаг участваха представителни части на Ямболския гарнизон.

„Няма друг ден в календара, който така да ни обединява и да ни зарежда със съкровените чувства като: дълг, себеотрицание и патриотизъм. Защото той е символ на изстрадания път към Свободата и възкресяването на Българската държава“, заяви в словото си кметът на Ямбол Георги Славов.

Благодарствен молебен отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий.
Честването продължи с тържествено шествие до мястото на поклонение пред паметта на героите - паметника на Георги Дражев и на загиналите във войните ямболци, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.

Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на България продължава в Културно-информационен център „Безистен“ с концерт „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“, от 11.30 часа.

В 13:00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена лекция на тема „Опълченците от Ямболска област, участвали в Руско-турската война /1877-1878 г./ “

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!