И армията се включи в издирването на баща и син в Стара планина

OFFNews 07 февруари 2020 в 08:40 5268 0

И армията се включва в издирването на изчезналите в Стара планина баща и син. Двамата са в неизвестност от вторник, когато са тръгнали да слизат от връх Ботев към местността Паниците над Калофер.

Били са заедно с още двама души, но изостанали. Момчето е на 17 години, а мъжът на 41.

Двамата не са били добре екипирани, а условията в планината са изключително тежки. Последният контакт с тях е бил около 16 часа във вторник. След това следите им се губят.

В акцията по издирването днес се включат още спасители от Пловдив, както и доброволци от Стара Загора, както и Стрямска механизирана бригада от Карлово.

"Не знаем къде точно са се загубили, можем само да гадаем. В акцията се включват и доброволци", каза кметът на Калофер Румен Стоянов пред Нова тв.

Кметът допълни, че държавата се е намесила в издирването, а премиерът Бойко Борисов лично се обадил и казал, че ще съдейства с каквото е необходимо. 

„Този район е тежък за преход през зимата, дълъг е - около 2 часа се върви под открито небе. Според мен там трябва да се направят заслони, за да се спасяват хората”, категоричен бе Румен Стоянов.

„Имаме информация от нашия хижар, че вечерта във вторник около 19.30 са били на пътеката за връх Ботев, след хижа „Рай”. Движили са се бавно. Много пъти са почивали, което означава, че може би са имали проблеми с предвижването и затова другите са ги изоставили”, коментира Донка Радулова от туристическото дружество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!