Хлапетата в София на детска градина по 3 часа

OFFNews 24 януари 2017 в 11:54 7271 0

Почасова детска градина за хлапета на 3 и 4 години въвежда Столична община. Новата форма в общинските заведения за деца предстои да бъде гласувана от СОС. 

Децата, които бъдат приети за почасово отглеждане, ще ходят в детската градина по три часа на ден по време на учебната година - от 15 септември до 31 май. Целодневната форма се запазва по 12 астрономически часа от 15 септември до 14 септември на следващата година. Във всяка целодневна група могат да приемат по две деца за почасово отглеждане. Новата форма ще носи една допълнителна точка на хлапето, ако кандидатства на следващата година да се премести в група за цял ден. 

Според доклада в СОС, внесен от зам.-кмета Тодор Чобанов, в класирането постоянен адрес на единия родител в София носи 3 точки, а настоящият - 2 точки. По още една точка се получава за адрес в района на детската градина, за която кандидатства детето, за работещ социално осигурен родител още 1 точка, същото е за редовен студент в столицата, както и ако хлапето е било в ясла поне 6 месеца. 

Броят на свободните места в общинските детски градини ще бъде обявен от Информационната система за обслужване на детските градини в столицата на 20 февруари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови