Мобилни екипи на Столична община ще помагат на деца

OFFNews 04 август 2016 в 14:04 3341 1

Снимка Столична община

4200 деца ще получават подкрепа от мобилни екипи на Столична община. Кметът на София Йорданка Фандъкова и министър Зорница Русинова подписаха договор по проект за интегрирани социални услуги за деца и семейства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в центъра за настаняване от семеен тип в ж.к.“Надежда“ 1. 

С подписването на проекта ще бъдат обхванати над 4200 деца от София, каза Фандъкова. Децата ще бъдат насочвани от дирекции „Социално подпомагане” на територията на София. В екипите, предоставящи комплексните услуги, ще има специалисти като кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, педиатри, психолози, юристи, акушерки, социални работници. Предвидено е и създаването на мобилни екипи, който ще работят на терен със семействата в нужда.

Целта на проекта е предотвратяване на изоставянето на деца с увреждания и изграждане на специални умения в родителите за отглеждане на децата със специални нужди. Ще се оказва и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания с цел успешната им интеграция в първи клас в масовото училище.

Предвижда се и подкрепа на бъдещи родители и родители на деца от уязвими групи, които не полагат адекватни грижи за децата си и ги излагат на риск. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови