Горанов обеща по-високи заплати от 2016 г. на учителите, не дава на МВР

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2015 в 13:58 3614 8

Бойко Борисов и Владислав Горанов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Със сигурност ще има увеличение на заплатите в средното образование още в началото на годината, заяви министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от агенция "Фокус".

"Нямаме окончателен вариант на бюджета - това е ясно. В цялата бюджетна сфера за увеличение на доходите не е моментът да се говори. В някои сектори ще има нарастване. Отдавна сме поели ангажимента и ако смятаме за приоритет човешките ресурси, нормално е в системата на средното образование да има ръст на възнагражденията. Такъв ще има. Това не са тези 20 млн. лева, които обещахме за системата", заяви Горанов.

Въпросните 20 млн. щели да бъдат раздадени на учителите като еднократни премии.

"Със сигурност увеличение на заплатите в средното образование ще има още в началото на годината. Вероятно ще има увеличение и в Министерството на труда и социалната политика за големите агенции - например Агенцията за социалното подпомагане, а защо не и в Агенцията по заетостта. Чувам от Ивайло Калфин, че има желание Главна инспекция по труда да има движение в тази посока. Със сигурност няма да имаме позиция за общо нарастване на заплатите в бюджетната сфера", допълни Горанов.

Министърът смята, че само полицаите на улицата трябва да имат привилегията да се пенсионират рано и да получават по 20 заплати при пенсиониране. Останалите трябвало да са трета категория труд.

МВР няма да получи исканите 21 млн. лв. за обезщетения на пенсионирани полицаи докато не направи тази реформа, категоричен бе Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2015 в 17:30

Любенов, знаеш ли какво правят служителите на терен?
Къща, в София, разбивана многократно:
1-во идване- "О, вие сте влизали вътре, нищо няма да направим."
2-ро идване- "Какво като крадеца се е срязал на счупения прозорец, няма да вземем проба, не ни учи как да си вършим работата."
3-то идване- "Не ти ли омръзна да ни викаш?"
Това е групата на терен на 1-во РУП София. Безполезни мързели. Не заслужават и стотинка от моите данъци.

13.10 2015 в 10:17

"Трай,коньо,за зелена трева"/поговорка/Три месеца вече синдикати,министерство на финансите,премиер спорят дали да дадат 4-5-8 процента увеличение на учителските заплати.После някой реши,че няма да бъде увеличени/все пак това са 20-30-50 лв към заплатите/,а ще се даде еднократен бонус.Сега парите щели да бъдат заложени в бюджета за 2016 г.Но изборите ще минат и после....

12.10 2015 в 17:53

Единственият дългосрочен изход от блатото, яко инвестиции в образование! Роми, българи или турци значение няма никакво! :)

12.10 2015 в 15:35

Ами тогава да отпусне пари, колкото да се плати на служителите, които са били на терен...........

12.10 2015 в 15:11

А с какво полицаите са го заслужили, след като ежедневно наблюдаваме бездействие от тяхна страна или просто липса на какъвто и да е професионализъм?
Да не говорим и за скандалите, които зачестиха с техни своеволия...

12.10 2015 в 14:31

А останалите, които ходят ежедневно на огледи и зиме и лете, в сняг и жега? Те не заслужават ли? Освен всичко друго са и образовани!

12.10 2015 в 14:30

За полицаите е абсолютно прав и дано удържи на натиска!

12.10 2015 в 14:19

"Строг но справедлив". И обещава ли обещава, като "циганин на сватба". А ние вЕрваме ли вЕрваме....
 
X

Парламентът на живо