Главният архитект на София нареди Румен Гайтански да си бутне незаконната сграда до яз. Искър

OFFNews 17 юни 2021 в 15:53 9860 3

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед за премахване на изградена монолитна сграда в местност „Авала“, яз. „Искър, на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“.

Съгласно направените констативни актове и проверки сградата, изградена през 2020 г., е незаконен строеж, направен без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж.

Сградата е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, греди и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на строежа е изградена и подпорна стена с дължина около 100 м.

Теренът е предоставен за управление на „Югозападно държавно предприятие“ ДП – Териториално поделение Държавно ловно стопанство „Искър“. Строежът е извършен от „Био Майнинг“ АД, свързвана с Румен Гайтански - Вълка, съгласно договор за съвместна дейност. Възраженията на ловното стопанство и фирмата строител не представляват доказателства за законност на строежа и не са уважени.

Съгласно заповедта фирмата „Био майнинг“ АД трябва да премахне незаконния строеж в с. Долни Пасарел, местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“.

Срокът за доброволно премахване на сградата е 60 дни след влизане в сила на заповедта, като собственикът е длъжен да внесе в район „Панчарево“ на Столична община план за управление на отпадъците и план за безопасност и здраве.

При неспазване на срока за доброволно изпълнение, незаконният строеж ще бъде премахнат принудително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

17.06 2021 в 17:03

И все пак ще го съдите/глобявате ли или всички може да почнем да строим където ни падне "ако мине номера"?

10212

1

Човека

17.06 2021 в 16:57

Такива новини искам да виждам. Ама що така късничко бе Здравко? От къде тая промяна? От началото на строежа преди година почнаха публикациите, че е абсолютно незаконен.