Георгиева единодушно одобрена за комисар по бюджета и човешките ресурси

OFFNews 02 октомври 2014 в 20:56 2618 8

Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева е единодушно одобрена от евродепутатите за комисар по бюджета и човешките ресурси.

Единодушната й положителна оценка бе говорителят на ЕНП в бюджетната комисия Жозе Мануел Фернандес, като решението за Георгиева е взето от трите комисии, които я изслушаха днес - по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси, съобщава БНР.

По-рано днес Кристалина Георгиева отговаря пред евродепутатите от трите комисии как смята да работи като комисар по бюджета и човешките ресурси. Изслушването й продължи повече от 3 часа и премина под формата на сериозен диалог за ефективното управление на европейския бюджет, за контрола на разходите и за вариантите за осигуряване на допълнителни приходи.

Част от евродепутатите бяха подготвили и въпроси за необходимите промени в кадровата политика на Еврокомисията, която също попада в ресора на Георгиева.

Георгиева демонстрира детайлно познаване на бъдещия си ресор, както и твърди намерения да направи всичко необходимо европейският бюджет да се използва възможно най-добре. Според нея, трябва да е ясно какво постига Европейският съюз с всяко похарчено евро и как помага на хората в отделните страни.

Кристалина Георгиева се обяви за повече контрол в отделните страни, както и за силна Европейска служба за борба с измамите и обособяване на службата "европейски прокурор". Тя обеща на евродепутатите спешно да потърси варианти за стабилизиране на европейския бюджет, така че в края на всяка година да не се появява недостиг, който застрашава плащанията към отделните страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!