Георги Георгиев внесе в СОС доклад за нова ученическа автобусна линия

OFFNews 05 декември 2023 в 16:01 851 0

Училищен автобус

Снимка Архив

Първият доклад, който внасям за разглеждане с колегите от ГЕРБ-СДС Татяна Георгиева и Диян Стаматов, е за нова ученическа автобусна линия за над 45 ученици от населените места извън София, но на територията на общината, съобщи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в СОС.  

Срещнахме се с родители на ученици от софийските села Войнеговци, Световрачене и Кубратово. Всеки ден 45 семейства осигуряват пътуването на децата си до 60 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в кв. „Бенковски“ и обратно с личните си автомобили. Причината – разписанието на градския транспорт се различава от началния и крайния час на занятията и част от децата трябва да отидат значително по-рано от началото на часовете, както и да чакат дълго време след училище. Затова предлагаме създаването на нова експериментална ученическа линия с курсове сутрин и следобед в учебните дни, която да се обслужва от Столичен автотранспорт ЕАД, уточнява Георгиев. 

Предлагаме да се направи анализ и на разписанията на градския транспорт в останалите 34 села в Столична община, в които живеят над 63 000 граждани. Сред тях са и много ученици, пътуващи всеки ден до съседни населени места. Целта е да създадем пътна карта на новите ученически линии съобразно потребностите, обяснява Георгиев. 

Вносителите на доклада ще търсят подкрепа от всички политически групи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови