Фандъкова подкрепи София Прайд, ще финансира бягане на гей двойки

Последна промяна на 20 април 2018 в 12:43 11599 4

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова се срещна с организационния комитет на София Прайд, за да обсъдят предстоящото единадесето издание на най-голямото шествие за равноправие и човешки права в България.

Представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК) запознаха Фандъкова с подготовката на събитието, както и с активностите от културния календар и филмовия фестивал, предхождащи Прайд. На срещата столичният кмет изрази подкрепата си и се ангажира както всяка година общината да се погрижи за мирното и безпроблемно протичане на събитието. 

За първа година София Прайд ще организира и съпътстваща спортна програма. Първото събитие от нея ще бъде 3-километрово бягане по двойки, което ще се проведе на 19 май, съфинансирано от програмата за спортни събития и младежки форуми на кмета. То е посветено на болните от СПИН. 

На знаковата среща кметът Йорданка Фандъкова обърна внимание на нуждата от преодоляване на агресията и противопоставянето в обществото, като поощри дейностите на трите организациите в тази посока. Тя получи покана и прие да посети открития наскоро ЛГБТИ център (Рейнбоу хъб), където представители на общността могат да се събират и да получават консултации и подкрепа.

На срещата беше уточнено също, че тази година София Прайд ще се проведе пред Паметника на съветската армия на 9 юни. Новост ще бъде и началният час – 16 ч., когато ще стартира музикална програма на прайда. За първи път множество организации и бизнеси ще се включат със свои тематични щандове на място. Така всички желаещи ще могат да прекарат цял цветен следобед заедно, преди началото на шествието от 19 ч.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

974

4

borisboris

09.06 2018 в 23:37

Трогателно, интересно дали ще бягат един зад друг или един пред друг?

4004

3

случайно прочетох

21.04 2018 в 13:49

Фандъкова защо не направи това в нейното село?
Да пробва само.

1000

1

Валентин Велчев

21.04 2018 в 10:49

Г-жо Фандъкова, руските воини не са умирали за такава скверна кауза!
Затова Ви молим да НЕ ОСКВЕРНЯВАТЕ ПАМЕТТА ИМ С ПОДОБНИ МЕРОПРИЯТИЯ!
Намерете си друга отправна точка за провеждане на мероприятието!
Ще уведомим Негово Превъзходителство г-н Анатолий Макаров за Вашата скандална инициатива!