Фандъкова: Денят ще е предизвикателство и за полицията, и за града

OFFNews 16 ноември 2013 в 10:56 2833 0

София пак ще бъде блокирана, но този път от БСП и ДПС.
София пак ще бъде блокирана, но този път от БСП и ДПС.

 

"Днешният ден е предизвикателство и за полицията и за града. Рискът е голям. Самият мач "Левски"-ЦСКА е една от най-рисковите прояви в града, която изисква специално подготовка и мобилизация от страна полицията, а в днешния ден ще има съсредоточаване на много хора в близост до стадион "Васил Левски".

Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването "Животът и други неща" по БНТ по повод очакваният митинг на БСП и ДПС днес на обед в подкрепа на правителството, който съвпада с шествията на агитките на двата отбора преди вечното дерби, което започва в 15.15 ч. на "Васил Левски"

Съгласно Конституцията всеки има право на протести и съгласно Закона за събранията и митингите режимът е уведомителен, напомни кметът на София.

Общината има право в определени ситуации да пренасочва протестите, но няма право да забранява протести просто ей така, уточни тя.

Фандъкова напомни, че центърът на София ще е блокиран за движение от 11 ч. до късния следобед заради митинга и заради мача. Градският транспорт ще се движи, но с променени маршрути.

Мартин Медаров от фенклуба на ЦСКА обяви пред БНТ, че не може да се гарантира липса на сблъсъци между агитката на отбора и участници в митинга на управляващите партии.

Той обяви, че феновете на ЦСКА, не са фенове на привържениците на ДПС и особено на ромите, които се очаква да докарат. "Расистко, но е факт", призна Медаров.

На въпрос защо не сменят сборния пункт на агитката, който е на езерото "Ариана" той обяви, че няма откъде другаде да минат феновете на ЦСКА, за да влязат в сектор Г на стадион "Васил Левски". 

Полицията е извадила водното оръдие на бул. "Левски" в близост до пл. "Патриарх Евтимий", видя репортер на OFFNews. МВР все по-често започна да вади това оръдие, но все още то не е използвано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews