Управляващите и ГЕРБ си мерят подкрепата. Блокират София и Пловдив

Нели Чолашка 16 ноември 2013 в 08:54 7058 11

Симпатизанти на БСП на контрапротест.  Снимка: Сергей Антонов
Симпатизанти на БСП на контрапротест. Снимка: Сергей Антонов

 

БСП плюс ДПС и ГЕРБ ще си мерят подкрепата днес на митинги в София и Пловдив от 12 ч. Шествията им ще блокират движението в центъра на двата града.

Заради митинга на БСП днес ще бъде затворен ключовият за София бул. "Цариградско шосе" от 10.30 ч. до 12.30 ч. И двете платна на шосето ще бъдат затворени за движение от Орлов мост до бул. "Пейо Яворов". 

За същия период ще бъде блокиран и бул. "Цар Освободител" от Орлов мост до бул. "Васил Левски".

Първоначално митинигът в подкрепа на кабинета под мотото "не на омразата" беше само на БСП, но после и партията на Лютви Местан стана съорганизатор, за да се осигури по-голяма участие.

Окръжно на лидера на софийската организация на БСП - Калоян Паргов, призоваваше да бъдат мобилизирани всички членове и симпатизанти на левицата в София, както и кандидатите за държавни постове.

Вчера стана ясно, че социалистите ще мобилизират и хора от Варна и Бургас, които ще извозва с извънредни влакове.

Местан обяви вчера в парламента, че са призовали членовете и симпатизантите си да дойдат в София, но не обяви колко души ще докарат с автобуси с мотива, че участието в митинга било въпросна лична мотивация.

Надеждите на организаторите са да изпълнят пространството от Ропотамо до Орлов мост. Осигурени са химически тоалетни по бул. "Цариградско шосе" за симпатизантите на двете партии.

Двете партии обаче не съобразиха факта, че днес в София от 15.15 ч. се играе мач "Левски"-ЦСКА на стадион "Васил Левски" и агитките на двата отбора се събират по обед в центъра на града.

От фенклуба на ЦСКА предупредиха, че не могат да гарантират, че няма да има сблъсъци между техните фенове и участниците в митинга в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

ГЕРБ първи обяви, че ще прави антиправителствен митинг в Пловдив на 16 ноември, след като бяха обвинени, че стоят зад протестите на студентите. Досега не сме организирали протести, но сега ще видят какво можем, закани се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в сряда.

Не искаме да създаваме допълнително напрежение в София, както и да ни обвинят, че яхаме протеста на студентите, обявиха от партията.

Те очакват около 25 хил. свои поддръжници, които ще извозват с автобуси от цялата страна. Шествието им ще започне от хотел "Тримонциум".

Заради митинга на ГЕРБ днес по обед ще бъде затворен част от бул."Цар Борис III Обединител" в участъка от бул."Шести септември" до кръстовището с бул."Христо Ботев" от 10 до 15 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!