Quantcast

Фандъкова: Частните патрули са незаконни

Нели Чолашка Последна промяна на 18 ноември 2013 в 16:50 2993 12

Йорданка Фандъкова, кмет на София.
Йорданка Фандъкова, кмет на София.

 

В Столичната община не са постъпвали уведомления за сформиране на граждански патрули, както твърдят в публичното пространство националистически организации, но и да постъпят те няма да бъдат съгласувани, защото са в разрез с българското законодателство и демократичния правов ред, обяви кметът на София Йорданка.

Съгласно българското законодателство органите на МВР и правораздавателните институции упражняват правото да опазват обществения ред и да гарантират собствеността, здравето и живота на гражданите, напомни тя.

По думите ú формирането на частни отряди, които да изземат техните функции и да упражняват закона от свое име е не само незаконно, но е и сериозна опасност за реда и сигурността в държавата.

"Ситуацията в София и другите населени места, в които се настаняват бежанци и има приток на имигранти, е предизвикателство както за държавата и службите за сигурност, така и за местните власти.

В тази ситуацията опитите на отделни лица и организации да трупат рейтинг като подклаждат нетърпимост и омраза и си играят със страховете на хората са недопустим и не трябва да бъдат толерирани.  Те представляват реална опасност за сигурността на гражданите и правовия ред", предупреди още столичният кмет.

Тя отчете, че до момента Столична община е изградила допълнително осветление и видеонаблюдение в районите около бежанските центрове – „Овча Купел“, „Враждебна“ и „Военна рампа“.

Допълнително се монтират камери за видеонаблюдение и осветление в централна градска част – около пл."Бански", минералните извори, ул. „Пиротска“ и преките ú.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2013 в 16:21

Според мен напълно законно можеш да им направиш един граждански арест за нарушаване на обществения ред. Тънкият момент е, че нито те на тебе, нито някой на тях не е длъжен да дава документи за проверка - документи се дават само на полицаи. Обаче като ти се друснат група малки мутри и ти искат документите.. Даваш.

Много ми се иска да попаднат на грешният човек/хора тея патрули някой ден, много.

20.11 2013 в 20:36

Как ще посегнат на някого, като имат само правомощията, които има всеки обикновен гражданин, ма?! Бе ти да не си някакъв местен дилър под прикритие? Май познах, а?

19.11 2013 в 15:46

Абсолютно съм против лумпените на Расате да обикалят на глутници и да се правят на полицаи в този район. Синът ми и дъщеря ми са почти всеки ден в този район, аз също често минавам от там. Ако решат да се правят тези дебили на интересни и посегнат на някое от децата ми ще трябва да си развалям спокойствието и да им набивам кухите, бръснати кофи. Категорично съм против!

19.11 2013 в 01:22

Днес, около 15,30, групичка от двайсетина човека беше блокирала Орлов мост и полицията отклоняваше движението пред СУ по бул. "В.Левски". Аз и още стотици шофьори трябваше да обиколим половината център за да продължим пътя си по "Цариградско шосе". Питам тоспожа Фандъкова, на какво основание се върши и търпи това, кой ще ни компенсира за изгубеното време, опънатите нерви и изгорения бензин? Не е ли незаконно всичко това? Или е незаконно само онова, което не изнася на нея и чорбаджията й?

18.11 2013 в 18:28

Добре де, разбирам, "частните патрули били незаконни"...еми тогава само да питам - а частните партии законни ли са? Тая самата фъндъчкова слугиня на Тиквата членува в една подобна, именуваща се Първа Частна Партия, еднолична собственост на лицето Бойко Методиев.

18.11 2013 в 18:13

Няма начин да се справи с 20 000! Човече, 100 000 означава България да изчезне от картата.

18.11 2013 в 18:11

В кое си точно качество ще "проверяваш документите им" ако случа-аааайно решиш?

18.11 2013 в 18:00

Ливан беше най-красивата и просперираща страна в региона, наричана "перлата на Близкия Изток", обаче бежанците от терористичните палестински организации я разгромиха и опустошиха. Явно и за България се предвижда подобен сценарий. Няма начин правоохранителните органи и армията да се справят с 100 000-200 000 хиляди незаконни имигранти, повечето военно обучени за джихад. Българи, събудете се!

18.11 2013 в 17:48

Не само са незаконни ами и опасни. Ако да речем реша да им проверя документите на някои от тези хубавци те сигурно ще се дърпат и един вид ще ми окажат съпротива. Тогава ще трябва да ги тийзвам с тийзъра докато им се изправят косите а чак после да ги сритам.

18.11 2013 в 17:36

Мъдрецо, прочети историята на Ливан. През 60 г на 20 в. мирна и процъфтяваща държава, После идват едни бежанци, наистина бежанци от Израел, ООП, ХАМАС, ФАТАХ и вече 60 години гражданска война.
Искаш ли това тук?
Или не си толкова мъдър?