Евродепутати от ГЕРБ откриха двоен стандарт и при горивата

OFFNews 08 юни 2018 в 16:31 6920 2

Снимка facebook.com/PPGERB

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков откриха двоен стандарт и при горивата. Пред журналисти в парламента те показаха видимите разлики между два буркана с дизелово гориво. Съдържанието на единия е закупено от България, а на другия – от Гърция, обясниха те.

"Много хора се оплакват от лошото гориво. Имат проблеми с колите, които дават по-голям разход, не вървят, а зимата имат проблеми със замръзването", обясни в парламента Емил Радев.

Затова евродепутатите решили да продължат борбата си с двойните стандарти в ЕС. Двамата настояват за мерки за въвеждането на единен стандарт за горивата в Европейския съюз.Те предлагат пилотен проект за нова европейска програма на стойност от 3 млн. евро за преодоляване на проблема с двойния стандарт при горивата в ЕС. Според Радев тази програма ще позволи да се прегледа цялото законодателство, както и да се правят проверки от танкера до бензинова колонка. 

"Искаме да се има ежедневни проверки на качеството на горивото, а данните да се публикуват. Има разлика дори в една и съща верига бензиностанции, но в различни държави", обясни Новаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

09.06 2018 в 04:44

„Двоен стандарт“ означава един и същ производител да прави продукт с различно качество за различни държави. Гърците и те ли купуват нафта от „Лукойл“?

11714

1

Prosperozo

08.06 2018 в 18:03

Не ми е ясно, за какъв двоен стандарт се говори, като зависи само от нас. От Брюксел ли ще следят да ни е качествена нафтата? Не можем ли да си направим национален стандарт за горивата и да следим да се спазва? Ама пък като се замисля....не ни е силата там.