ЕК засега не е глобила България за туристическото ни лого (обновена)

ОFFNews 11 ноември 2014 в 17:14 10657 6

Несполучливото лого.
Несполучливото лого.

До момента няма наложена финансова корекция по изпълнението на договора за разработване на стратегия за бранд "България", обявиха във вторник вечерта от Министерството на икономиката и енергетиката.

По-рано днес "24 часа" излезе с публикация, в която се твърди, че България ще бъде санкционирана със 160 хил. лв - 10% от средствата, платени за проекта за туристическото лого и бранд на страната, които така и не бяха приети и вече почти две години не се ползват.

Поръчката за изработване на туристически бранд България бе спечелена през януари 2013 г. от “Обединение за бранд България”. Цената бе 1,6 млн. лв. с ДДС. Финансирането е от Оперативна програма “Регионално развитие”.

МИЕ обаче не е получавало писмо от Европейската комисия за евентуална санкция, свързана с провеждането на конкурса.

От Управляващия орган по ОП „Регионално развитие“ е регистриран сигнал за нередност по отношение изпълнението на ЗОП.

В момента сигналът се разглежда от Управляващия орган по програмата, а МИЕ е преминало етап на изслушване пред него, уточняват от ведомството.

По процедура предстои след изслушването Управляващият орган да вземе окончателно решение дали ще наложи финансова корекция или не, твърдят още от Министерството на икономиката и енергетиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!