Два Ковид хотела заработиха на Южното и на Северното Черноморие

OFFNews 31 юли 2021 в 15:15 4919 1

Два карантинни хотела вече работят на българското Черноморие - един на Юг, и един на Север (в единия от "Магнолиите" в к.к. "Албена"), обяви в интервю за Нова телевизия министърът на туризма Стела Балтова. В тези хотели могат да бъдат настанявани туристи с предписани от здравната инспекция.

Успяхме да създадем здравен протокол, в който е заложено споразумението за карантините хотели по морето. Работим и за въвеждането на карантинен хотел в София ”, заяви Балтова.

По думите ѝ в хотелите по морето се работи "изключително дисциплинирано" за ограничаване на инфекциите, а курортите по Южното Черноморие са толкова пълни, че едва се намерила стая за министъра по време на обиколката ѝ. Проблем обаче остава ниският брой на ваксинираните в сектора.

В три курортни градчета - Поморие, Слънчев бряг, Несебър, са открити ваксинационни центрове на площадите. Във всички РЗИ има от четирите вида ваксини, като работещите в туризма са с приоритет, обяви Балтова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

1

Тролов

31.07 2021 в 18:45

Тази няма ли кой да я прибере в някой Ковид хотел и да я карантинира до края на сезона! Вече почвам да съжалявам за Ангелкова, особено след операцията!