Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"ДКЕВР е маша на енергийната мафия. Затова хвърлихме яйца"

OFFNews 26 септември 2014 в 08:31 2388 8

Снимка Андрей Велчев/Булфото

Хвърлиха яйца по членовете на ДКЕВР по време на заседанието.

"ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия и на политиците. Там трябваше да седят Бойко Борисов, Румен Овчаров, Иван Костов, Сергей Станишев. Тях трябваше да замерваме, но ще стигнем и до тях”.

Това обяви пред Нова телевизия Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, който вчера замери с яйца председателя и членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

"Не сме експерти и не може да знаем какво точно се случва в НЕК, но там прозират два сценария, в които българският народ е губещ. Единият е вдигат тока с 10% и запушват уж дупката на НЕК, която ще продължава да зее и ще вадят от нашия джоб пари, които да бъдат крадени чрез дългосрочните договори с ВЕИ-тата. Другият сценарий е не вдигаме цената на тока и НЕК фалира. Кой има интерес тя да фалира?”, попита Дудев.

„Трябва да се замислим дали нашата система не произвежда престъпници. Никой от тях не поемат отговорност”, коментира Янко Петров, също от Движение за граждански контрол, който също присъства на провалената вчера дискусия в ДКЕВР.

„Ние сме безсилни, обиколихме всички институции. Българските депутати и министри не решават проблеми, а ги чакат да отшумят”, допълни той.

Дудев и Петров отхвърлиха обвиненията, че действията им са предизборни. Двамата са сред емблематичните лица от февруарските протести срещу злоупотребите на предприятията монополисти в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!