"ДКЕВР е маша на енергийната мафия. Затова хвърлихме яйца"

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2014 в 08:31 1910 8

Снимка Андрей Велчев/Булфото

Хвърлиха яйца по членовете на ДКЕВР по време на заседанието.

"ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия и на политиците. Там трябваше да седят Бойко Борисов, Румен Овчаров, Иван Костов, Сергей Станишев. Тях трябваше да замерваме, но ще стигнем и до тях”.

Това обяви пред Нова телевизия Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, който вчера замери с яйца председателя и членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

"Не сме експерти и не може да знаем какво точно се случва в НЕК, но там прозират два сценария, в които българският народ е губещ. Единият е вдигат тока с 10% и запушват уж дупката на НЕК, която ще продължава да зее и ще вадят от нашия джоб пари, които да бъдат крадени чрез дългосрочните договори с ВЕИ-тата. Другият сценарий е не вдигаме цената на тока и НЕК фалира. Кой има интерес тя да фалира?”, попита Дудев.

„Трябва да се замислим дали нашата система не произвежда престъпници. Никой от тях не поемат отговорност”, коментира Янко Петров, също от Движение за граждански контрол, който също присъства на провалената вчера дискусия в ДКЕВР.

„Ние сме безсилни, обиколихме всички институции. Българските депутати и министри не решават проблеми, а ги чакат да отшумят”, допълни той.

Дудев и Петров отхвърлиха обвиненията, че действията им са предизборни. Двамата са сред емблематичните лица от февруарските протести срещу злоупотребите на предприятията монополисти в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2014 в 12:26

Народ (и медии!), които взимат насериозно същества като Дончо Дудев и Янко Петров вместо да ги опарапаткат за хулиганство са за съжаление. Тия бяха биз бизе със Ангел Славчев (Че) при февруарските четежи. Помните ли какво ни докараха? БСПДПСАТАКА. Сега пак им запалиха моторетката.Къде бяха година и половина? Що не мятаха яйца по маяманолова и сие? Риторичен въпрос...

26.09 2014 в 12:24

ТАКА И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО СА НИ ТЕЗИ ЕРП-ТА .НАЛИ СИ ИМАМЕ "НАЦИОНАЛНА "ЕК .
НЕК , БЕХ , ЧЕЗ , ЕVN....ТОПЛОФИКАЦИЯ , СОФИЙСКА ВОДА . МОБИЛНИТЕ КРАДЦИ .... НЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ
КАТО БЪЛХИ СА СЕ НАКАЧУРИЛИ ПО НАС И САМО СМУЧАТ ЛИ СМУЧАТ.
ХОРА ДАВАЙТЕ ДА ПРЪСКАМЕ СПРЕЙОВЕТЕ ПРОТИВ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ

26.09 2014 в 12:10

Яйцата ще ни оправят! Дайте да хвърляме всички яйца и рано или късно всичко ще бъде наред! Да бяхте си завършили образованието, деца, да бяхте попрочели някоя и друга книжка и тогава да тръгнете да установявате нов държавен ред! А така не само че нищо няма да постигнете, ами ще станете за смях, а може и някоя присъда за дребно хулиганство да си изкарате!

26.09 2014 в 11:41

Един въпрос - Защо не либелизират енергииния пазар?

26.09 2014 в 10:06

Не ще да мре тоз народ и това си е!
Какво не опитаха новите ни освободители. Ток, вода, парно, мизерни заплати, мизерни пенсии, убийствено здравеопазване в буквалния смисъл..... какво ли не.
Е, не щат да мрат и това си е! Вкопчили се мръсниците в жалкия си животец и не пускат.
А още преди 20-на години благодетелите ни казаха, че трябва да останат най-много 3,5-4 милиона. Що за безобразие е още да сме само около 6 милиона?
Представяте ли си - тези мръсници още живеят в собствени жилища, вместо отдавна да са под наем и с огромни животоспасяващи банкови заеми? Що за безобразие?
Сега, след това благородно и спасително вдигане цената на тока /макар и безкрайно незначително/, сигурен съм - че мнозина ще минат на свещи и ще изкопаят дълбоки дупки в земята да стоят там на топло, ама няма да пукнат мръсниците.
Крайно време е да помислим за някакви масови ритуални самоубийства с неоценимата помощ на на'ще първи партийни и държавни ръководители, защото иначе пак ще се изложим пред чужденците!
Всъщност, то май ние сме чужденците на тази /все още/ българска земя.
Мрете бе, не се разсейвайте с разни глупости! Вдигане цената на тока не ви ли подсеща какво да правите?

26.09 2014 в 09:45

Прав си Зоро! Яйцата няма да оправят проблема! Трябва да се вдигнат шоково цените и веднъж за винаги да излезем от кризите!

26.09 2014 в 08:54

Това са кадрите на БСП-Боклуци като Петното, хвърлящи яйца..

26.09 2014 в 08:43

Само Бойко и Радан могат да оправят проблема! Сега да се вдигне тока ударно и после всичко ще е наред!