Димитър Манолов от КТ 'Подкрепа' избухна: Престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците (видео)

Нито съм правителство, нито съм Народно събрание да пиша закони за хората с увреждания, заяви той на дискусията за предлаганите промени

OFFNews 20 юни 2018 в 10:47 9888 0

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов избухна срещу протестиращите майки на деца с увреждания и ги призова да "спрат да разхождат тия нещастни деца по улиците" и да се засрамят.

Това стана по време на дискусията за предлагания нов закон за личната помощ, изготвен от омбудсмана Мая Манолова. Проектът на този етап не получи зелена светлина.

"Нека да се разберем в тая държава има ли Конституция, или няма и кой пише законите! Закони се пишат в Народното събрание, закони се пишат в правителството. Нито съм правителство, нито съм Народно събрание и не ми подвиквайте като овчар. И престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко, засрамете се малко!", обърна се остро към една от майките в залата Димитър Манолов, провокиран от забележката ѝ и синдикатите да започнат да пишат законопроекти.

Реакцията му предизвика възмущение сред протестиращите.

"Да, засрамете се, сериозно го говоря това, абсолютно сериозно. Защото това, което вършите с вашите деца, е безчовечно", не сдържа гнева си шефът на "Подкрепа".

Тази сутрин, в интервю за bTV, Манолов се извини на хората с увреждания и каза, че не е бил разбран правилно. Той имал предвид, че децата и проблемите на хората с увреждания се използват за политически цели, но не пожела да уточни кой ги използва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика