Д-р Байчева за починалото бебе в тетевенската болница: Не съм убийца

OFFNews 01 юни 2015 в 08:57 6776 8

"Не съм убийца, направила съм всичко възможно, за да спася бебето на Наташа Габровска. В крайна сметка лекарите не сме богове. Такива неща се случват, въпреки всички наши умения”. Това коментира д-р Нина Байчева от тетевенската болница по Нова тв. 

Бебето на Наташа Габровска почина при раждането. Пред "Господари на ефира" младата жена разказа за скандално отношение към нея от страна на шефа на отделението д-р Нина Байчева.

Първите данни от проверката на "Медицински одит" по случая показаха, че при раждането са използвани неправилни и отречени от ЕС техники.

Става въпрос за така наречения висок форцепс – когато такъв се използва преди главичката на бебето да е слязла достатъчно ниско. Използван е и методът на Кристелер - при него акушерка използва сила върху корема на майката, за да избута плода. Заключението на проверяващите е, че раждането на е водено правилно. 

В „Здравей, България” д-р Байчева категорично отрече да е използвала висок форцепс. Същото твърди и акушерката, асистирала при раждането.

„Надявам се да има справедливост, защото ако д-р Байчева беше осъдена за предишните си грешки, моето дете щеше да бъде живо и днес на празника на детето аз щях да му се радвам”, сподели самата Наташа Габровска в „Здравей, България”. Семейството й продължава да търси адвокат, който да защитава позицията й в съда.

Вчера прокуратурата ги е потърсила, за да дадат показания по случая.

Докладът от проверката по случая ще бъде готов във вторник. Той ще бъде предаден на главния прокурор, както и на Българския лекарски съюз, който има право да отнема лекарски права.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!