Д-р Байчева за починалото бебе в тетевенската болница: Не съм убийца

OFFNews Последна промяна на 01 юни 2015 в 08:57 6072 8

"Не съм убийца, направила съм всичко възможно, за да спася бебето на Наташа Габровска. В крайна сметка лекарите не сме богове. Такива неща се случват, въпреки всички наши умения”. Това коментира д-р Нина Байчева от тетевенската болница по Нова тв. 

Бебето на Наташа Габровска почина при раждането. Пред "Господари на ефира" младата жена разказа за скандално отношение към нея от страна на шефа на отделението д-р Нина Байчева.

Първите данни от проверката на "Медицински одит" по случая показаха, че при раждането са използвани неправилни и отречени от ЕС техники.

Става въпрос за така наречения висок форцепс – когато такъв се използва преди главичката на бебето да е слязла достатъчно ниско. Използван е и методът на Кристелер - при него акушерка използва сила върху корема на майката, за да избута плода. Заключението на проверяващите е, че раждането на е водено правилно. 

В „Здравей, България” д-р Байчева категорично отрече да е използвала висок форцепс. Същото твърди и акушерката, асистирала при раждането.

„Надявам се да има справедливост, защото ако д-р Байчева беше осъдена за предишните си грешки, моето дете щеше да бъде живо и днес на празника на детето аз щях да му се радвам”, сподели самата Наташа Габровска в „Здравей, България”. Семейството й продължава да търси адвокат, който да защитава позицията й в съда.

Вчера прокуратурата ги е потърсила, за да дадат показания по случая.

Докладът от проверката по случая ще бъде готов във вторник. Той ще бъде предаден на главния прокурор, както и на Българския лекарски съюз, който има право да отнема лекарски права.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2015 в 10:36

На търсещата адвокат горещо и препоръчвам адвокат Петя Узунова от варненската адвокатска колегия. Майка и е прокурор Галя Бакалова, а любовника и е моргаджия. Хонорарите си събира чрез фондация на брат и в частна полза. Мама и е купила юридическа диплома от Варненския свободен университет. Ще осъди докторката за нула време. После мама ще и съдейства да забременее от някой милиционер, за да има избиратели на БСП.

01.06 2015 в 15:10

Беновска е права за нивото на журналистиката у нас. вече никой не отразява новини, опитват се да ги "създават". имам чувството, че всичките са се учили на журналистика в "Съдебен спор".

01.06 2015 в 14:17

Това поредният лов на вещици в държавата ли е? Но да не забравяме, че средностатистическият българин е ГОЛЯМ специалист по ВСИЧКО. Тъжен случай. Трагедия за смейството. Наблюдавах разгневената тълпа. Интелигентни хора не реагират така първично. Това идиотско надприказване ме подлудява! Млъквам и изчезвам!

01.06 2015 в 14:17

Това поредният лов на вещици в държавата ли е? Но да не забравяме, че средностатистическият българин е ГОЛЯМ специалист по ВСИЧКО. Тъжен случай. Трагедия за смейството. Наблюдавах разгневената тълпа. Интелигентни хора не реагират така първично. Това идиотско надприказване ме подлудява! Млъквам и изчезвам!

01.06 2015 в 13:58

Арменчето гледа да заработва по всички направления.
Погнусен съм от продуцента на това предаване!
При условие, че чак на 5-тия ден са "благоволили" да дадат поисканата от лекарката дума. Те така и не и я дадоха.
Освен всички изброени по-долу факти в предишните постове има и още един - след толкова много открити частни болници, България е в топ 7 в Европа по болници на 10 000 население. Това е направило впечатление в ЕС структурите и са попитали какво става. Ето защо в основата на т.нар. "реформа" стои обединение на болнични структури.

01.06 2015 в 12:50

Срамна сценка се разигра пред родилното. Малоумни идиоти, хора с примитивни и даже абсолютни никакви медицински познания,си позволяват да дават оценка на труда на Акушер-Гинеколог. Даже и лекари не си позволяват да коментират работата на АГ, ако нямат такава специалност.Не казвам че лекарката е безгрешна, но си мисля,че хората се държат, като тълпа, а ако изгледате отново клипът на господарите ,като се абстрахирате от хленча на родилката и погледнете трезво и критично на нещата, ще видите че обвивенията издишат. Няма как да държат отговорна докторката,че момичето е излязло пред близките си голо.Категорично не вярвам, че лекарката е имала маникюр- това няма как да е вярно,и е абсолятно идиотско и непрофесионално.Абсурд! Методите които е използвала лекарката ,са отдавна използвани в медицинската практика в АГ.Мисля си даже ,че ще го отнесе лекарката,защото обществото е настръхнало, заради лошото здравеопазване и ще им трябва жертвено агне.
Но ще е срамно и позор за лекарското съсловие, ако го отнесе невиновен човек, и те го позволят. Нека да се произнесе специализирана лекарска комисия ,а не малограмотни малоумници да дават оценки за високо специализиран труд, от който абсолютно нищо не разбират.

Дори си мисля, че родилката несъзнателно променя и тълкува нещата, както на нея и е угодно, за да избегне осъзнаването,може би и за нейна евентуална вина за смъртта на бебето.Не може да идеш да раждаш и да се гивезиш и капризничиш, и да ти се карат, че не напъваш, а тя видите ли си искала леки и безболезнени начини да роди. Все пак има естествено раждане, и родилката трябва да е активната страна в процеса- не ражда лекарката.

01.06 2015 в 12:13

Репортерите от "Господари на ефира" да вземат да изродят едно бебе и да видят как става. По принцип природата си знае работата и не трябва да я учим. Работата на лекаря е да се намеси само при необходимост и да следи как протича самото раждане. Има една стара поговорка, че при раждане майката е с единият крак в гроба. Не съм компетентен за конкретният случай но май родилките в Тетевен ще трябва вече да раждат в къщи на къра или където ги свари момента. Това където показват по ТВ преминава всякакви граници. Пълни мизерници.

01.06 2015 в 11:57

Боже каква идиотия.ЕС не може да отрича и забранява техники,това е очевадно.Съществуват мед стандарти,дали са нарушени или не преценяват компетентните органи (не прокурор,не одит,а най-малко келеш-репортер от самозабравила се телевизия).Прилагането на т нар "коси щипци" има строги показания и по-скоро неналагането им може да доведе до смърт на бебето.Я,знаещите,кажете,като тръгне бебето и влезе в таза и тоновете паднат какво се прави-секцио,да не мислите,че това е като да сложиш презерватив.Ами после като умре родилката-що и направихте секцио?Нещата изобщо не са толкова прости както ги изкарват келешите от "Господарите",това не е като да откраднеш 1000 лева или да се опиташ да строиш в/у дюни и прочее простотии.Поведението на тези келеши е недопустимо и напълно покрива стандарта на Хюбърт Хъмфри от 1968 г-"Когато кажат,че сестра ти е курва,ти после иди доказвай,че нямаш сестра".
 
X