Чобанов: Целта на промените е първолакът да не пътува сутрин

OFFNews 16 април 2018 в 08:31 2213 0

Единната система за прием в първи клас за град като София няма как да удовлетвори всекиго, но тя се приема на база всеобщата нужда на града. 7-8 училища ще са по-натоварени при приема, но ще има и такива, където ще останат свободни места. 

Това заяви заместник-кметът по образование на София Тодор Чобанов по БНТ. Време беше да се въведе единна система с еднакви правила за всички общински училища. Търси се оптималният вариант, който получава и най-широка подкрепа, подчерта Чобанов.

При уседналост децата се приемат най-бързо и тук логиката е в името на детето, защото в крайна сметка целта е детето да не пътува сутрин, аргументира промените в наредбата Тодор Чобанов.

За улеснение на приема най-вероятно по-следващата година ще има софтуер, който ще извършва класирането. Това ще позволи използването на съвременната система за картиране и ще е доста по-справедливо определянето на това коя сграда в кой район се намира, обясни заместник-кметът на София.

Чобанов коментира и критерия за месторабота на родителите и го определи като доста рисков, защото много родители успяват да си изфабрикуват документ за работно място, в което не работят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови