Четвърти ден без следа от Тодор, спасителите обходили цялата Витоша

OFFNews 02 септември 2015 в 07:32 3464 2

Четвърти ден без следа от Тодор, спасителите обходили цялата Витоша

Четвърти ден продължава издирването на изчезналия в неделя преди обяд 21-годишен Тодор. Рано тази сутрин 12 спасители - доброволци и щатни служители на БЧК, подновяват търсенето, като ще бъдат обходени отново някои терени.

"Витоша цялата е претърсена, отново се спираме на едни места, на които евентуално би могло да го открием", коментира в сряда сутринта пред Нова телевизия дежурният в Планинската спасителна служба (ПСС) Запрян Хорозов. Спасителите не изключват възможността младежът вече и да не е в района на планината, но те се концентрират в издирването в планината. 

"Отчитаме, че меоторологичните условия са подходящи, нощните температури не се екстремални. Ако е екипиран добре и физически здрав, няма опасения да изпадне в по-трудна ситуация", обясни Хорозов. Той каза, че планината е обходена изцяло и днес започва повторно обикаляне на терени, на които би могъл да бъде открит Тодор. Спасителите не са наясно как ще реагира момчето, ако види спасители, тъй като той страда от аутизъм. 

Вчера близките на Тодор разпространиха негова снимка с надеждата той да бъде открит по-бързо. В издирването се включиха спасителни кучета и дрон, с който е направен оглед на трудни терени от високо. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!