Издирват изчезналия на Витоша с дрон и кучета

OFFNews 01 септември 2015 в 12:08 6485 4

Издирват изчезналия на Витоша с дрон и кучета

Близките на изчезналия на Витоша 21-годишният Тодор разпространиха снимка на момчето с надеждата то да бъде открито по-бързо. Младежът страда от аутизъм, а спасителите дават високи шансове за оцеляването му в планината. 

Причината е, че нощем температурите не падат под нулата, а в раницата си младежът има сандвич и вода. Също така вода в планината се намира свободно, коментираха спасители. 

В спасителната акция, която продължава трети ден, са включени две кучета и дрон. 

Тодор бил на Витоша заедно с баща си. Не е взел мобилен телефон. Районът, в който момчето за последно е видяно, е между Черни връх и Конярника, а последната получена информация от туристи е, че момче с описание на загубеното, е забелязано в района на “Сухото езеро” в неделя привечер.

"Той е аутист, разчита на родителите си, познава ги тях, може би седи и ги чака или може да е с други хора, ако са успели да го убедят да тръгне на някъде. Той е по-скоро неконтактен с хора, но инстинктите му са същите като нашите, така че имаме надежда. Бил е с къси панталони, като може и да е обул и дълги, има в раницата си, синьо яке, блузка, тениска без ръкави, зеленикава, черна раница, висок", коментира за БНТ Ивона Михайлова, която е доброволец в издирването. 

До момента около 25 души са включени в акцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews