БПЦ подкрепи Израел срещу терористите от Хамас: Освободете заложниците

Над един милион камбани ще зазвънят едновременно в целия свят в 16:00 ч. българско време на 14 януари 2024 г.

OFFNews 13 януари 2024 в 21:31 1409 0

храм
Света Неделя.

Тази неделя Софийска Митрополия на Българската Православна Църква, ще се включи в инициативата на израелското външно министерство и Световната ционистка организация с призив за освобождаване на израелските заложници, държани от терористичната организация Хамас в Газа.

Кампанията се провежда под надслов „Една камбана може да бъде звукът преди бурята; милион камбани могат да разтърсят света!"

Над един милион камбани ще зазвънят едновременно в целия свят в 16:00 ч. (българско и израелско време) на 14 януари 2024 г., за да отбележат 100-те дни от бруталното нападение на Хамас над Израел, при което жестоко бяха избити над 1200 цивилни – израелци и граждани на 41 други страни, а над 240 други бяха отвлечени - бебета, деца, млади и възрастни жени и мъже.

В София камбаните ще бият в църквите Св. Неделя, Св. Седмочисленици и Св. Кръст.

Целта на този глобален активизъм е да не се забравят убитите, ранените, техните семейства и близки, да се отправи призив за незабавно връщане на останалите вече 100 дни в пълна неизвестност над 130 заложници, и за възстановяване на свят без тероризъм, антисемитизъм, фанатизъм и расизъм.

С присъединяването си, Българската Православна Църква затвърждава своята позиция в защита на всички хора по света и своята активна роля в разпространяването на посланието за единство, памет и освобождаване на света от омраза, заявяват от Светия Синод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика