Божков за запорите на фирмите и имуществото му: Абсолютен произвол. Целта е овладяването на успешен бизнес и на ''Левски''

OFFNews Последна промяна на 30 януари 2020 в 19:01 6825 3

"Абсолютен произвол", чиято цел е "овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит."

Така управляваният от Васил Божков "Нове Холдинг" определя запорите на фирми и имущество на бизнесмена. 

Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни - като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност, коментираха от "Нове Холдинг".

Ето какво се казва в позицията на холдинга на Васил Божков:

"Налагането на запори на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, както и запори на негово лично имущество без задължителното за това съдебно разпореждане може да се определи само по един начин – като абсолютен произвол.

По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на предварително обезпечаване подлежат единствено вземания за данъци и осигурителни вноски, но не и други публични вземания. За да бъдат обезпечени вземания за държавни такси, то същите следва да са установени с влязъл в сила ревизионен акт. Такъв е ревизионен акт, който е минал едноистанционно административно обжалване и двуинстанционно в съда. Това е фактическата ситуация по отношение на твърденията на АДФИ, че Националната лотария дължи невнесени суми от такси за минал период.

По отношение на личното имущество на г-н Божков, по силата на ЗКПОНПИ, КПОНПИ може да изиска запори при наличие на достатъчно данни и обосновано предположение за незаконно придобито имущество, но отново с мотивирано искане до съда. При действия на данъчни органи, това отново не може да стане без влязъл в сила данъчен ревизионен акт.

Отново искаме да напомним, че г-н Божков е акционер във въпросните компании и на тази основа действията срещу него са абсолютно незаконосъобразни.

С всеки следващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че целта е овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит. Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност. Така например, трябваше да бъдат платтени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива.

Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16877

3

spirit оригиналът

31.01 2020 в 07:53

Аз пък си мисля,че трябва да се подведе под отговорност Цацаров,който спа 5 години,а Гешев бързо разкри половин милиард щети за държавата.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

30.01 2020 в 19:54

"АФЕРА С НОВЕРА"..
България е съдена за ЕКСПРОПРИАЦИЯ!! В Арбитража на световната банка..За да не бъде осъдена - плаща..
Интересни са адвокатските хонорари - като процент от присъденото на ищеца!! Щото са почти стандартен процент..
С по една, две нули добавени към цитираните.. Може да се види какво ще се плаща и отгоре..
Та софиянци плащат на гърнетата, а цяла България - на Вълка.. ЗА ЕДИН И СЪЩИ БОКЛУК..
Само няма как да изкараме закон ние - плащащите, че обезщетението на Черепа ще го плаща ДАЛАВЕРИ и СИЕ.. От техния джоб..

15508

1

Бухльо

30.01 2020 в 19:21

Какъв е Божков е ясно на всичи. Въпросът е обаче, не би ли следвало прокуратурата да се хвали, когато въз основа на нейното обвинение, има влязла в сила присъда от последна инстанция?
И още - ако се случи такава да няма, а Божков вземе да осъди държавата и ние платим, прокуратурата ще си направили ли публично харакири?