Божидар Димитров "прости" кражба на лого на Радан Кънев заради три пържоли

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2017 в 12:43 23877 17

Екипът на OFFNews получи този пресрелийз от Националния исторически музей. Всяко изречение, дори всяка дума в него ни впечатлява, а и е трудно да съберем многообразието на посланията в ясно разбираема хомогенна новина.

Затова по изключение публикуваме текста на директора на НИМ Божидар Димитров без никаква редакторска намеса.

Ето го:

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров е бил неприятно изненадан, когато вчера по телевизията при учредяване на новата партия „Нова Република” е видял, че логото на тази нова партия (на която г-н Димитров й пожелава големи успехи) е взела логото на НИМ – изправен лъв с копие в ръцете, от което се вее в три снопа конска опашка. Както е известно тя е знамето на българската държава до покръстването. Единствената разлика е, че трите снопа в логото на „Нова Република” са боядисани в бяло, зелено и червено, което в оригиналното знаме е невъзможно, тъй като конските опашки не могат да се боядисват. Очевидно от „Нова Република” намекват, че знамето им е от коноп.

Божидар Димитров е още по-огорчен, тъй като логото е дарение на НИМ от неговия тъст – народния художник Стефан Кънчев, който е бил водещият автор на запазени марки не само на България, но и в цяла Югоизточна Европа до смъртта му - в началото на 90-те години на ХХ век.

НИМ няма да съди партия „Нова Република”, поради единствена причина. Бащата на Радан Кънев – председателят на новата партия, Милен Кънев е бил треньор на Божидар Димитров и през 1962 г. го е направил републикански шампион по подводен спорт. Благодарение на това Божидар Димитров е станал и майстор на спорта (тогава всички републикански шампиони са ставали майстори на спорта и са имали право на три пържоли дневно, което най-много се е харесало на Божидар Димитров).

Но все пак Божидар Димитров ще помоли ръководството да си смени логото.

Проф.Божидар Димитров – директор на НИМ

Логото на НИМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

59994

16

Red or Dead

28.01 2017 в 00:20

““““....Оня ден се разхождам из парка.....“““““

С 'Джорето' под ръка....най-вероятно;)....твърде добре...:))))))

8522

12

Evgeni Paunoff

27.01 2017 в 20:35

Usurpator Shibanacus Debillicus Maximus, prophanus magnus, director aeternus museum nationalis Bulgariae, natus anno MCMXLV Sozopoli Ponticae, amans patriae Bulgariae, prope Tziganus/Aegyptus graecus, translatus ex Thracia orientis turcica. Mercenarius politicus illustris, pseudo-historicus, restitutor chalgae, manipulator magnus, mentakis optimus, shmenti-kapeli maximus, terribilis rusticus, avidus perditor et copiata, raptor pecuniae, lamia et succo transformatus (или просто Б.Д. Стоянов, ШНИМ.)

8133

10

Gaijin

27.01 2017 в 19:08

Този цървул уж е историк. Да вземе и да погледне знамената на четите на Хаджи Димитир и Стефан Караджа, на Филип Тотю,на Бенковски, да погледне дори и българското знаме от 1947 година...
Ако иска, да погледне знамената на Кастилия и Леон, на Рутения, дори емблемата на Пежо.
На всичките има изправен на задните си крака лъв, единствената разлика е, че е в другата посока.
А на знамето на град Ресифе в Бразилия, лъвът е почти идентичен на този на Нова България.

5999

9

Баш Марко Тотев

27.01 2017 в 17:27

Каза Божо и кротко сръбна от 4тата сунгурларска двойто препечена.Божо лъва да го взимат ,само ракията да не пипат ,тал'тъй.

12193

8

SC

27.01 2017 в 16:34

Агент Тервел пак е превишил дозата. Май напоследък често му се случва.