"Боли ме!" - след Кунева и Кънев призова Бинев да си ходи

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2014 в 19:20 17203 6

Радан Кънев

Хората, които се интересуват от култура, изригнаха. За нас, реформаторите, това е много болезнено. За мен лично е много чувствително. Боли ме, аз съм израснал в семейство на творци. Познавам хората, които протестират и с право го правят. Освен това много от тях са наши избиратели - тяхната чувствителност е и наша чувствителност. Не можем просто да си посипем главата с пепел.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в ефира на БНТ по повод избирането на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии.

"Нека Слави Бинев прецени обществения натиск и силното недоволство и да реши дали не трябва да си подаде оставката, но това е лично негово решение. Но аз съм съгласен с мнението на Кунева", каза още Кънев.

На въпрос защо тогава реформаторите са гласували "за" този състав на комисията, Кънев отговори:

"Тук може би трябва да кажа няколко думи за начина, по който се взимат такива решения. Те се взимат квотно и анблок, за всички комисии. След това партиите вътрешно излъчват своите представители за председатели и зам.-председател".

Той подчерта, че е време този метод на гласуване да се промени, защото е лоша практика комисиите да се раздават на принципа "за мен - ВиК-то, а за теб - комисията по култура".

Кънев каза още, че реформаторите водят разговори с Патриотичния фронт за "консолидиране и задържане на българското правителство", но подчерта, че това не са преговори, защото времето за тях е приключило.

"В парламент, в който има 8 партии, търпението трябва да е голямо. Много от нашите избиратели не харесват някои от нашите партньори, сигурно и избиратели на нашите партньори не са доволни от ситуацията. Партиите в коалицията имаме различно мнение по много теми", каза Кънев.

Той коментира и решението на президента на Русия Владимир Путин да спре проекта за газопровода "Южен поток".

"Дали сме доволни от реалността или не, това няма значение. Години наред посочваме "Южен поток" като сделка с огромна корупционна стойност, която не може да бъде изгодна нито за руския народ, нито за българския. Винаги сме имали твърда позиция, че този проект трябва да отговаря на законодателството и българските национални интереси", каза Кънев.

Според него министър-председателят, енергийният министър и икономическият министър все още не могат да видят договора за проекта, защото "не е ясно къде е скрит", а това показва, че явно не е изгоден за страната ни.

"Путин иска Южен поток незаконен и неизгоден, а ние го искаме законен и изгоден за нас", обясни Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2014 в 15:54

Много бързо са амортизира Радан.Съгласен съм с мнението на Кунева,казва уж естественият лидер на РБ.На този индивид,не му бие тупора на едно място.

05.12 2014 в 06:34

Хайдееее и тоз залюби чалгата. Звучи като Азис - "Ах, как боли!"

05.12 2014 в 00:20

Гласувах за РБ и вече ме е много срам - след 25 години винаги десен глас, никога не ме е било толкова срам! Никога! Толкова лъжи, колкото изрекоха Кънев, Кунева, Лукарски и всички други не са били изричани дори от комунистите!!!!

Комунистите поне чакат 1-2 месеца от изричането на нещо да направят обратното, Кънев казва нещо и след 2 дни прави обратното!!!

04.12 2014 в 22:00

Като вече бивш гласоподавател за РБ съм много разочарован от тези хора. Значи ако не беше този отпор щеше всичко да си мине - и н а Сл. Бинев давахме шанс, и на ЦЦ дадохме шанс и на Веждито пак така. И сега изведнъж - Боли ме! Но виновна е процедурата, а не хората!
И тези хуморески с липсващи и незнайни договори. Пак тръгват по гайдата и глупостите на ББ, като май той сам е подписал документа.
Не се вкарвайте в играта да правите хората гламави - това не е вашата игра, не трябва да е вашата игра. Елементарните хора искат да ни накарат да вярваме, че всичко е хаос и безпорядък - те толкова могат и толкова знаят. Във всяка фирма има деловодство и ред в документацията (по-добър или по-лош) и никой не може да ме убеди, че хей така в държавната администрация изчезват договори за милиарди, че някой ще почне да дава огромни пари без план и без сметка, че веществени доказателства изчезват откраднати от джебчии. Това са приказки или за наивници или за глупаци, каквито се опитват да ни правят. И като гледам май ще успеят!

04.12 2014 в 20:54

До вчера лекции на тема "култура на коалицията", а днес - "Боли ме!". Ми "намажи го ефералган!" (Теди Москов-"Улицата")

04.12 2014 в 20:34

Слави Бинев е достоен водач на българската постсоцкултура и повече отколкото може да желае средностатистическия журналя. Не ми е ясно кво толко реват. Що не реваха срещу създанието Лампо?