Бойна авиация направи учение за опазване на границата

OFFNews 17 юни 2016 в 14:53 2927 1

Бойна авиация направи учение за опазване на границата

Бойни хеликоптери от Вертолетната авиационна ескадрила от авиобаза Крумово взеха участие в тридневно летателно-тактическо учение „Участие в операция по прикритие на държавната граница”, съобщиха от пресцентъра на Военновъздушните сили (ВВС). В тренировката се включиха и ескадрилите „Оперативна подготовка на авиационната техника”, „Периодично обслужване и войскови ремонт”, „Летищно, техническо и битово осигуряване” и „Комуникационни, информационни и навигационни системи”. 

По време на учението е развърнат изнесен полеви лагер с полеви оперативен център, стартови команден пункт, зенитно прикритие, оръжейна, автопарк, складови райони, полеви работилници за автомобилна и авиационна техника, площадка за снарядяване на вертолети с АСП, КПП с бариера, караул и постове, огради и отбранителни инженерни съоръжения, спални помещения, кухня, артелна и столова, полева баня, медицински пункт и др.

Участие в учението взели над 130 военнослужещи от авиобаза Крумово, вертолети Ми-17, Bell 206 и AS 532 AL Cougar, транспортна и самолетообслужваща техника, техника за ядрена, химическа и биологична защита (ЯХБЗ), комуникационно-информационна техника, ремаркета и агрегати.

Сред изпълнените задачи в учението били водене на въздушно визуално разузнаване, радиационно, химическо и биологично разузнаване, авиационно възпрепятстване на противникови действия чрез огнево поразяване на земни цели, участие в операции по бойно търсене и спасяване, авиомедицинска евакуация, тактически превози и отстраняване на откази и повреди на летателна и автомобилна техника.

Целта на учението е да се усъвършенства подготовката на командванията на ескадрилите, взаимодействието между ескадрилите, слетяването на екипажите и координирането на действията на личния състав в извънредна обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови