Блокираха 2 села в Разградско заради телефонни измамници

OFFNews 30 януари 2020 в 09:27 2565 0

Рано тази сутрин главна дирекция "Национална полиция", жандармерията и прокуратурата са започнали мащабна акция срещу телефонните измамници, като най-малко 4-ма души са задържани в района на Разград, предаде БНР

По първоначални данни престъпната група е действала и на територията на Гърция. 

В момента са блокирани двете села Дряновец и Стражец, за които има информация, че от години се извършват престъпления. Организирана престъпна група мамела с обещания за брак или така наречените "мними булки". 

Престъпленията са били извършвани посредством сим карти на мобилни оператори, които най-често са предплатени от Румъния.

Към момента на много места текат претърсвания, а по-късно през деня се очаква повече информация.

Преди няколко месеца беше разбита една от най-мощните групи в страната, която действаше в района на Горна Оряховица, Левски и Русе. 

Групата е действала от територията на областите Разград и Шумен. Извършват се претърсвания, изземвания и лични обиски на предполагаеми участници в групата, както и разпити на свидетели пред съдия.

Към момента са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР общо шест лица. Действията по разследването продължават, уточниха от  спецпрокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови