Бисеров си тръгна от Следствието с гаранция от 25 хил. лв.

OFFNews 15 ноември 2013 в 13:42 3610 1

Христо Бисеров
Христо Бисеров

 

След час престой в Следствието бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров си тръгна, отказвайки какъвто и да е коментар пред медиите.

Коментар отказа и другият обвиняем - доведеният му син Ивайло Главинков, както и адвокатите на двамата.

Бисеров се яви в столичното следствие минути преди 11.00 часа заедно, за да му бъдат предявени обвинения в пране на пари и укриване на данъци. 

Защитник на Бисеров е адв. Христо Ботев, който извоюва оправдателни присъди за съдебния лобист Красимир Георгиев - Красьо Черния и лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев.  Павел Янакиев, вторият адвокат на бившия парламентарист, каза, че няма да коментира нищо и че вчера главният прокурор е казал, каквото има да казва. 

Той отказа да коментира и дали и каква мярка за неотклонение е наложена на Бисеров. 

Бисеров запази мълчание и на влизане в сградата на Столичната следствена служба. 

Там го чакаше и екип на "Господари на ефира", за да му бъде връчена антинаградата "Златен скункс" заради обвиненията.

По-късно през деня от пресцентъра на Софийска градска прокуратура (СГП) съобщиха, че Бисеров и Главников са привлечени като обвиняеми. 

Бисеров е обвинен, за това че през 2012 г., в писмена декларация, подадена пред Сметната палата е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария. Той е обвинен и за това, че в периода 13. 12. 2012 г. - 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро) , за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Главинков е обвинен, за това че в периода 13. 12. 2013 г. – 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е придобил по банкова сметка парични средства (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Спрямо двамата обвиняеми е определена мярка за неотклонение „парична гаранция” – в размер на по 25 000 лв. Наложена им е и забрана да напускат пределите на страната.

Съобразно закона, с оглед така повдигнатите обвинения е уведомена Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови