Бегълците от затвора още са в страната, твърди МВР

OFFNews 03 май 2014 в 19:14 2486 1

Снимка МВР

Двамата избягали от затвора

Двамата избягали затворници все още са в България – това е основната версия, по която работи МВР, съобщи bTV, позовавайки се на източници от министерството.

Разследващите са убедени, че Николай Николов - Шатката се укрива в страната. Проверяват се всички хора, с които е контактувал осъденият.

Прегледани са кадрите от видеонаблюдението в столицата и на граничните пунктове, но избягалият затворник не е засечен никъде. Това, според МВР, означава, че Николов не е напуснал страната.

От вътрешното министерство смятат, че и съучастникът му – гватемалският гражданин Хосе Мартинез, също вероятно се укрива в страната.

Двамата затворниците избягаха на 30 април и трето денонощие от тях няма никаква следа. Днес МВР се обърна към Интерпол за помощ в издирването им и се очаква скоро снимките на двамата да бъдат качени в система на службата.

От МВР припомнят, че бегълците са опасни и призовават граждани, които имат информация за тях, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление при гарантирана анонимност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови