Българската Коледа: Историята на 9-годишния Александър

OFFNews 09 декември 2015 в 08:25 3022 0

9-годишният Александър е дете с аутизъм. Благодарение на участието си в инициативата „Българската Коледа“ детето посещава всяка седмица плуване, психолог, логопед, както и конна база „Хан Аспарух“, където също се занимават с детето.

Без помощта на инициативата това не би било възможно, разказа пред OFFNews майката на момчето Мая Стоянова.

Алесандър е диагностициран с аутизъм, когато е едва на година и 3 месеца. До 4-годишна възраст не говори изобщо, но благодарение на непрекъсната терапия, сега посещава общообразователно училище и общува със съучениците си, обясни майката.

Получихме средства от „Българската Коледа“ през последните 4-5 години. 2-3 години с помощта на тези средства посещаваше основно психолог и логопед. Без помощ от инициативата това нямаше да е възможно, допълва тя.

През последната година благодарение на средства от „Българската Коледа“ Александър ходи на плуване и на хипотерапия. Така той заякна физически и най-вече психически и напредва в развитието си, разказва Мая Стоянова.

Тя допълни, че ще кандидатстват и в тазгодишната кампания и се надяват да получат средства, за да може момчето да продължи развитието си със същите темпове.

За изминалите 12 години близо 3000 болни българчета получиха възможност да се лекуват и да имат по-добър живот благодарение на дарителите на „Българската Коледа“. За повече от 200 лечебни заведения беше осигурена съвременна медицинска апаратура, благодарение на даренията.

Средства в кампанията се събират целогодишно. Дарения може да се пращат по банков път, чрез кредитна или дебитна карта, като изпратите sms на 1117 за всички мобилни оператори, като се обадите на номер 09001117 или чрез ePay.bg. Повече информация можете да получите на интернет страницата на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови