Quantcast

Българската Коледа: Историята на 6-годишния Виктор

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2015 в 13:35 2923 1

Виктор е едно от децата, на които инициативата "Българската Коледа" помогна през миналата година.

Виктор е диагностициран с аутизъм на 2 години и половина.

Заплащането на социални програми за децата започва едва от 5-годишна възраст, затова до тази възраст трябваше сами да заплащаме за всички процедури и посещения при специалисти – психолог, специален педагог и др. Наложи се и да спра работа, за да се грижа за детето, обясни майката на Виктор Христина Бабалова.

Сумата не ни стигна за много време, но с нея успяхме да заплатим за 1 месец ежедневна работа с детето. Това ни отмени в заплащането на процедурите и много ни помогна, разказва майката.

За нас беше облекчение, понеже всеки ден започваше с пресмятане на това колко пари трябва да заплатим за специалисти в рамките на деня, допълни тя.

С част от средствата семейството на 6-годишния Виктор заплаща и за посещения при логопед.

Постоянството на работата със специалисти е много важна за децата с аутизъм, затова прекратяване на тези занимания би довело до сериозно намаляване на постигнатия успех, допълни майката.

Това е и причината семейството на Виктор да напише благодарствено писмо, с които да изрази признателността си. 

За изминалите 12 години близо 3000 болни българчета получиха възможност да се лекуват и да имат по-добър живот благодарение на дарителите на „Българската Коледа“. За повече от 200 лечебни заведения беше осигурена съвременна медицинска апаратура, благодарение на даренията.

Средства в кампанията се събират целогодишно. Дарения може да се пращат по банков път, чрез кредитна или дебитна карта, като изпратите sms на 1117 за всички мобилни оператори, като се обадите на номер 09001117 или чрез ePay.bg. Повече информация можете да получите на интернет страницата на инициативата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2015 в 14:51

"Българската коледа" е поредната пиар врътка. Ако тарторите на офшорна България, които се пъчат с тая инициатива ги беше еня за друго, освен за биене в гърдите, щяха да работят за справедлива данъчна система и против корупцията, а не да раздават чужди дарения.

И да цитираме предколедно Новия завет по темата, че некои големи християни хич не го помнят:

И тъй, когато правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, за да бъдат похвалявани от човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.