Българската Коледа: Историята на 5-годишната Йоана

OFFNews Последна промяна на 14 декември 2015 в 19:14 2995 4

5-годишната Йоана е едно от децата на "Българската Коледа". Тя страда от епилепсия и участва в инициативата в рамките на три години. 

Момичето е диагностицирано едва месец след раждането си, разказва майката на детето Антоанета Миладинова.

Състоянието на детето е тежко и е необходима непрекъсната, ежедневна рехабилитация.  

Не можем да си позволим детето да посещава всеки ден на рехабилитация, но ходи през ден. Лечението също е скъпо, необходими са и медикаменти, прегледи, допълва майката. 

Освен това детето посещава логопед и психолог. 

Три години участвахме в кампанията "Българската Коледа". Средствата ни стигаха за около два месеца рехабилитация, но всяка помощ е добре дошла за нас. Детето се повлиява трудно, но вече ходи, благодарение на рехабилитацията, допълва Антоанета Миладинова. 

Благодарни сме на "Българската Коледа" и на всички дарители, подчерта тя. 

Семейството на Йоана ще кандидатства и тази година в инициативата. 

Близо 3000 българчета са подпомогнати от "Българската Коледа" за изминалите 12 години, а за над 200 лечебни заведения е осигурена съвременна медицинска апаратура.

Средства в кампанията се събират целогодишно. Дарения може да се пращат по банков път, чрез кредитна или дебитна карта, както и чрез sms на 1117 за всички мобилни оператори, като се обадите на номер 09001117 или чрез ePay.bg. Повече информация можете да получите на интернет страницата на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови